PODIJELI

Taletnovana golmanica 15-godišnja, Šejla Selimić, od ove sezone brani za RK Lokomotiva Mostar. Šejla je dijete stolačke Iskre, gdje je u mlađim kategorijama pokazivala svoj talenat.

U trećem kolu Prve lige FBiH, mlada ekipa Lokomotive, poražena je od iskusnijeg i kvalitetnijeg tima Ilidže, ali bez obzira na poraz, u redovima Lokomotive se istakla Šejla Selimić sa nekoliko sjajnih intervencija. Skupila je 14 odbrana od čega su bila dva sedmerca.

U razgovoru za Sportske.ba, Šejla je govorila o novom klubu, sezoni, ali i duelu sa Ilidžom.

“Kad sam došla u Lokomotivu bilo mi je malo teško, dok se nisam upoznala bolje, sada se odlično slažem. Zadvoljna sam s svojom ekipom, a i svi su me prihvatili kao da sam tu godinama”, rekla je ova mlada golmanica na početku razgovora za Sportske.ba.

U duelu protiv Ilidže, Šejla je branila protiv iskunih igračica, koje imaju ogromno iskustvo igranja u PLBiH, ali i na evropskoj sceni. Straha i treme nije bilo.

“Nije ništa teško ako vi to želite, jer se samo radom moze doći do zamišljenog cilja. Uvijek kažem može to još bolje. Iako su one starije tu nema ni straha, ni treme. Velika je rukometna škola i iskustvo braniti protiv igračica kao što su Mihajlović, Pavlović, Imširović… i samog kluba kao što je Ilidža, koji je godinama bio u vrhu bh. rukometa i sigurna sam da će se brzo vratiti gdje mu je i mjesto.”

Šejla ne krije činjenicu da Lokomotiva može završiti u vrhu Prve lige FBiH.

“Uvijek dajem od sve od sebe da budem što bolja. Voljela bih da budemo bar među tri najbolja, što mi možemo i sigurna sam u ekipu.”

Ova mlada Stočanka jedan od ciljeva ima da u budućnosti zaigra za veći i jači klub, a pored rukometa, redovna je i u izvršavanju školskih obaveza.

“Teško bude, jer nemam baš puno slobodnog vremena. Poslije škole imam odmah trening na kojem se trudim da budem što bolja, kući dođem imam obaveze oko škole, ali stignem to jer volim ono što radim, želim da ostvarim svoj cilj i da budem što bolja i to mi nije teško.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI