PODIJELI

Selektor fudbalera Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da se za mečeve protiv Portugala i Luksemburga opredijelio za iskusnije igrače od Marka Grujića.

Vezista Liverpoola , na pozajmici u Herthi, gdje nije svlačionicu sa Vedadom Ibiševićem, nije dobio poziv uprkos golu Bayernu u Minhenu i solidnim igrama na početku ove i tokom prethodne sezone.

“Sve što radim, kao i uvijek, je u dogovoru sa stručnim štabom. Napravili smo grupa igrača, ali se prati njih 60. Grujić po kvalitetu i godinama je budućost srpskog fudbala. Prvo okupljanje je logično da se opredijelimo za iskusniju grupu, sa stažom u reprezentaciju. Ispred njega je vrijeme, bit će prostora za Grujića”, rekao je Tumbaković.

Tumbaković je obilazio igrače koji nisu bili pozivani kod prethodnika Mladena Krstajića kao što su Luka Milivojević i Matija Nastasić, ali prema njegovim riječima nije stigao do Grujića.

“Tek sam dva mjeseca selektor i fizički nisam uspio da obiđem sve. Bio je i Grujić na spisku, isto kao Veljković, ali moraju da budu strpljivi”, zaključio je on.

Srbija 7. septembra čeka Portugalce, a tri dana kasnije gostuje Luksemburgu u kvalifikacijama za EURO.