PODIJELI

Nogometna reprezentacija Srbije igrat će u baražu za Evropsko prvenstvo koje se 2020. godine igra u 12 gradova širom Evrope.
Srbija će prvu utakmicu baraža igrati na gostujućem terenu protiv Norveške, a u slučaju trijumfa za plasman na Euro igrat će protiv boljeg iz duela Škotske i Izraela.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković u nedavnom intervjuu za Blic govorio je o nogometašu Real Madrida Luki Joviću i istaknuo da se ne odriče nijednog nogometaša. Jović je početkom septembra uoči utakmice s Luksemburgom napustio pripreme reprezentacije zbog povrede.

“Ja vodim računa o svakom igraču koji na maksimalan način može pružiti doprinos nacionalnom timu Srbije. I nikad se nisam nijednog odrekao. Jedan od onih koji se udaljio od reprezentacije je Luka Jović. Istina je samo jedna – a to je da apsolutno ne postoji neki konflikt između Luke Jovića i mene. Postoji samo problem između Luke Jovića i Luke Jovića. On je odjednom napustio pripreme, ne javlja se… Ja ću uvijek računati na jednog takvog igrača, jer moja profesionalna odgovornost ne bi bila dobra ako ne razmišljam o njemu. Ali, on mora ubijediti sve nas, javnost, navijače, ljude iz Saveza i mene kao selektora, da je spreman i odgovoran”, rekao je Tumbaković i dodao:

“On nije uradio nijedan korak u tom pravcu. Prema tome, vrata su širom otvorena svakom nogometašu, pa i Luki Joviću. Skoro tri decenije radim profesionalno ovaj posao, nikoga svjesno nisam oštetio, niti ću. Mnoge sam mlade igrače izveo na pravi put, pa zašto ne bih i njega”, istaknuo je Tumbaković.

PODIJELI