Connect with us

Domaći fudbal

Seminar za Delegate BHT Premijer lige BiH

Objavljeno prije

,

U Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici juče je održan seminar za oficire za bezbjednost BH Telecom Premijer lige, a danas je na rasporadu seminar za delegate.

Izvršni direktor sektore za sport NS/FS BiH Elmir Pilav o edukacijskim programima za službena lica kaže: „Kao i uvijek prije početka prvenstva NS/FS BiH vrši edukaciju službenih lica. Juče je održan seminar za oficire za bezbjednost, dok su danas ovdje delegati. Sutra ćemo organizovati i seminare za posmatrače suđenja, kao i za sudije i asistente sudija. Cilj ovih seminara je da se ukaže i na neke greške koje su se dešavale u prethodnom periodu, ali i da se prezentuju i najnovije direktive i uputstva FIFA-e i UEFA-e koje se odnose na samo takmičenje i organizaciju utakmica.“

Radika Marić iz Bijeljine nam je potvrdio da i sami delegati nose pozitivne utiske sa seminara: „Jedan sam od delegata sa najdužim stažom i moram da izrazim zadovoljstvo seminarima koje organizuje Savez, nročito pred početak sezone. Seminari su edukativnog karaktera i izuzetno su kvalitetni. Imamo mogućnost da od predavača steknemo uvid u izmjene i dopune propozicija, ali i da analiziramo ono što smo radili u prethodnoj sezoni gdje nam se ukaže i na neke greške koje ne smiju da se dešavaju. Definitinvo ovakvi seminari koriste delegatima i pripreme nas za ono što nas očekuje tokom takmičenja.“

Osim analize rada u prethodnoj sezoni, delegatima su danas prezentovani: „Pravilnik o bezbjednosti i saradnja delegata i oficira za bezbjednost“, „Aneks propozicija o takmičenju – Medicinski zahtjevi i uloga delegata“, „Kodeks ponašanja“ i „Izvještaj delegata i disciplinske sankcije“.


Domaći fudbal

Miloš Borovčanin je novi igrač BFK Simm-Bau

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: BFK Simm-Bau

Federalni prvoligaš BFK Simm-Bau je upravo predstavio svoje novo pojačanje.

Miloš Borovčanin dolazi iz FK Ljubić Prnjavor, koji se takmiči u Prvoj ligi RS. Ovaj defanzivac ima 21 godinu.

Nastupao je još za FK Borac Banja Luka, FK Olimpik Sarajevo, FK Igman Ilidža i FK Jedinstvo Bihać.

Ove sezone je odigrao 15 utakmica i zabio je 3 gola. U cijeloj svojoj karijeri ima 49 odigranih utakmica u kojim je zabio 4 gola i dodao 1 asistenciju..


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Široki Brijeg poslao dva mlada fudbalera na posudbu u 3. HNL

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Široki Brijeg

Široki Brijeg je poslao dva mlada defanzivca na posudbu u 3. HNL sa ciljem da skupljaju iskustvo igranja seniorskog fudbala.

Devetnaestogodišnji defanzivci Mate Zvonimir Lasić i David Martić za proljetni dio sezone nastupati u hrvatskim trećeligašima.

Obojica će seniorsko iskustvo i veću minutažu tražiti u 3. HNL – Jug. Lasić će igrati za NK Neretvanac Opuzen, dok će Martić nastupati za NK Jadran Luka Ploče.

Ugovori su potpisani do kraja sezone.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bombarder iz Konjica Ali Halilović najavljuje uspješnu karijeru

Objavljeno prije

 

Autor

Nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva u Prvoj ligi HNK – a za pionire puleni trenera konjičkog Igmana, fudbalske legende konjičkog prvoligaša, internacionalca Šefke Macića se nalaze na drugom mjestu sa osvojenih 29 bodova, dok jesenji prvak Mostar ima dva boda više. Junak ove priče 15 – godišnji Ali Halilović, kako neko reče rođen za fudbal, prvi je strijelac lige sa 15 postignutih gola, uz 8 asistenicja. Ali, mlađani Halilović ujedno nastupa i za kadetsku ekipu konjičkog Igmana u Omladinskoj ligi FBiH, grupa „Jug“ koja je jesen završila na trećem mjestu sa 20 bodova, Ali Haliović je postigao sedam golova, uz šest asistencija.

-Nakon jesenje sezona ste na drugom mjestu, ocjenite prvi dio sezone, kao i nastupe za kadete, obratili smo se 15 –godišnjem Aliju Haliloviću .

„ Bilo je dosta teških utakmica, ali smo mi jedna od kvalitenijih ekipa u ligi i od nas se očekuje da se borimo za sami vrh tabele. Ja sam zadovoljan kako se završio jesenji dio sezone, imali smo sve pobjede do samog kraja i sigurno ostaje žal što smo kiksali i završili na drugom mjestu. Ipak, to nije ništa ozbiljno jer je razlika jako mala. Što se tiče nastupa za kadetsku ekipu veoma sam zadovoljan svojom igrom i drago mi je što sam pomogao najbolje što sam mogao. Igrati za starije nije jednostavno, ali sam se brzo navikao na igru i eto na kraju smo završili na trećem mjestu, što je jako dobar rezultat i puno se radujem daljem igranju za kadete„ kazao je Ali Halilović .

-Očekivanja u drugom dijelu sezone, smiješi li se titula u konkurenciji pionira…

„Očekivanja su sigurno svima jasna, to jest titula prvaka u konkurenciji pionira. Mi znamo da možemo i trebamo još da napredujemo kako bi to ostvarili „ riječi su novog fudbalskog bisera iz Konjica.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)


Nastavi čitati

NAJČITANIJE