PODIJELI

Senijad Ibričić je sa svoja 44 nastupa ostavio dubok trag u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine i sigurno je da bi ta brojka bila i veća da se nije odlučio oprostiti neposredno nakon svjetskog prvenstva u Brazilu.

Iako je tada imao tek 29 godina, Ibričić je rekao ”zbogom” reprezentaciji a u posljednjoj epizodi podcasta oPsajd ispričao je i zašto.

”Mislim da je ”Zukina” (Ervin Zukanović op.a.) sudbina bila namjenjena i meni jer smo bili jedini koji nismo htjeli raditi sa bratom selektora Sušića. Ja vam garantujem da nismo bili jedini koji su ucjenjivani nego da je to bila praksa u 80 posto slučajeva ako ne računamo igrače koji su već igrali u velikim ligama.”

Dotaknuo se i početka svoje karijere kada je kao osamnaestogodšnjak napustio Podgrmeč i proveo tri mjeseca u velikom Monacu.

”Bilo je to jedno nestvarno iskustvo. Boga mi, naježim se kad se sjetim tog vremena. Dočekao me je Dado Pršo koji je znao naš jezik i onda sjedim u svlačionici a oni ulaze jedan po jedan. Odjednom ulazi Morientes koji je tad bio na posudbi iz Reala pa onda Deschamps.”

Ispričao je Senijad jako puno o klubu u kojem je smatran najvećim promašajem i istovremeno i najvećim pogotkom, splitskom Hajduku.

”Bio sam u Hajduku na probi, u Sloveniji sam odigrao jednu prijateljsku utakmicu u kojoj sam dao tri gola ali nisam ostao. Poslije su me doveli iz NK Zagreba i ta ponuda se ne odbija jer je izlazak na Poljud nešto posebno.”

Danas igra za Domžale zajedno sa Arnelom Jakupovićem, mladim reprezentativcem Austrije za kojeg Senijad ima samo riječi hvale.

”Iskreno, meni nije jasno da taj momak nije ostao u Serie A. Ja sam siguran da će vrijeme pokazati da je Arnel kalibar za našu reprezentaciju i nadam se da će  mu ljudi iz saveza posvetiti malo više vremena i da će ga početi pratiti.”

Osim toga, Ibričić je ispričao koliko je bio blizu prelaska u Velež ove zime te o ”nemoralnoj” ponudi Tuzla Cityja.

Cijelu epizodu podcasta oPsajd možete pogledati na linku ispod:

https://youtu.be/74LyHVh2J0Y

 

 

Izvor: oPsajd podcast

PODIJELI