PODIJELI

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra u 16:30 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odigrati prijateljski meč sa Crnom Gorom.

Reprezentativke se od nedjelje pripremaju u Zenici, a selektorka Samira Hurem je zadovoljna njihovim radim.

„Igračice se trude na pripremama, rade maksimalno što nam je jako bitno. Atmosfera u reprezentaciji je na visokom nivou. Pred nama je još jedna utakmica u kojoj rezultat nije u prvom planu. Nama je cilj da poboljšamo igru i pripremimo ekipu za kvalifikacije. Na žalost, nećemo moći da računamo na Lidiju Kuliš koja se još uvijek nije oporavila od povrede. Mlada Đula Velagić je jedna od igračica na koju smo računali, ali i ona se povrijedila na treningu i neće igrati protiv Crne Gore”, kazala je Hurem.

Dodala je kako do kvalifikacijskih utakmica neće biti termina za prijateljske utakmice.

“Bilo nam je od izuzetne važnosti da sve igračice dođu na okupljanje i odigraju meč. Međutim, povrede su nas poremetile, ali na to nismo mogli da utičemo. Preostaje nam samo da vrijedno radimo i da bodemo što bolji tim. Protiv Crne Gore rezultat nije u prvom planu, ali sigurno je da ćemo se potruditi da ostvarimo pobjedu”, zaključila je Hurem.

BiH i Crna Gora su se već dva puta sastale ove godine i u oba meča pobjedu su ostvarile izabranice Samire Hurem, saopšteno je iz N/FSBiH.

PODIJELI