PODIJELI

Lokomotiv iz Plovdiva izborio je finale Kupa Bugarske. Za protivnika ovaj klub ima gradskog rivala Boteva koji je prije sedam godina igrao Evropsku ligu protiv Zrinjskog. Meč će se igrati na nacionalnom stadionu u Sofiji. Lokomotiv je do finala doveo bh. tandem na klupi. Šef je bivši reprezentativac naše zemlje Bruno Akrapović, a prvi asistent također nekadašnji Zmaj Želimir Terkeš.

U timu Lokomotiva je i rođeni Sarajlija Vilim Posinković. Tokom karijere promijenio je brojne klubove, a u svom CV-u ima i sarajevski Olimpic. Na Otoci je igrao prije šest godina. Dio tima je i Edin Bahtić. Veznjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa austrijskim pasošem. Lijevi bek Nikola Marić došao je iz 3. HNL-a iz Pomorca. Njegovi korijeni su hercegovački.

Akrapović je ljetos selektovao mladu i poletnu ekipu. Ciljano je dovodio pojačanja, među kojim i brojna imena sa naših prostora. Osim Posinkovića, Marića i Bahtića, jugo-koloniju čine i Alen Ožbolt, Duje Mrdeša, Josip Tomašević, Ante Aralica, Igor Banović, Miloš Petrović i Marin Romac.

– Uspio sam s puno rada, truda i kontakta s ljudima iz kluba i dovođenja mladih igrača kojim je potrebna platforma za razvoj. Išli smo na kartu talenta i igrača iz naših krajeva. Uspio sam napraviti miks bugarskih i stranih igrača, a nakon nekog vremena se isplatilo. Put je bio težak. U početku moj rad nije bio omiljen. Uprkos tome napravili smo homogenu cjelinu, rekao je Akrapović.

Klub su inače u prošlosti pratili skandali i tek sad je našao svoj mir. Akrapović je rekao da je gradski derbi u finalu ogromna stvar i za grad Plovdiv.

PODIJELI