PODIJELI

Član muške juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Nemanja Malešević ostvario je zapažen rezultat na Evropskom juniorskom prvenstvu u Klostersu za igrače do 18. godina. Ovaj osamnaestogodišnjak, trenutno 183. junior svijeta je u Klostersu senzacionalno izborio plasman među osam najboljih juniora Evrope.

Malešević je na ovom turniru slavio pobjede nad Norvežaninom Hoeyeralom (6-7,6-2,7-5), zatim TOP 50 igračem na juniorskoj listi Rumunom Dicom 6-3, 6-3, a najveći uspjeh je svakako predstavljala pobjeda nad Carlosom Gimenom Valerom. Velero je trenutno 12. junior svijeta, a na Evropskom prvenstvu je bio postavljen za treće nositelja. Malešević ga je pobjedio rezultatom 7-6, 4-6, 7-6 i na taj način ostvario najveću pobjedu karijere.

U četvrtfinalnom duelu Malešević je poražen od Austrijanca Filipa Misolića rezultatom 6-4, 2-6, 1-6.

Ujedno ovo uvjerljivo najbolji rezultat nekog bh. juniora u singlu na Evropskim juniorskom prvenstvu još od 2009. godine kada je Damir Džumhur postao evropski prvak.

Malešević je iza sebe imao jako dobar prvi dio sezone u kojem je osvojio nekoliko titula i odigrao nekoliko finala na turnira druge i treće jakosne skupine.

Od ostalih naših predstavnika Amila Jusufbegović je ostvarila plasman u 3. kolo, dok su Luka Puljić i Maja Dodig poraženi u svojim prvim mečevima.

Kada je riječ o ITF plasman listama, naš najbolji junior je trenutno Nemanja Malešević na 183. poziciji, dok je Milica Bojić na 536. poziciji najbolja bh. juniorka.

PODIJELI