PODIJELI

U sjeni potencijalnih transfera naših glavnih vedeta u “Ligama petice”, kakvi su Edin Džeko i Miralem Pjanić, jedan dragulj, porijeklom iz “Distrikta” živi svoje snove.

Elvir Muminović, kadetski reprezentativac, kojeg je otkrio Sakib Malkočević, potpisao je svoj prvi pravi ugovor.

“Potpisao sam ugovor u Sionu na 1,5 godinu, s opcijom produženja. Presretan sam. Sad imam još veće motive da se dokazujem. Puno su mi pomogle utakmice na kvalifikacijskom turniru u Skopju”, izjavio je za Sportske šesnaestogodišnji Muminović.

Elvir je na turniru uz napadača Hasića bio najbolji bh. kadet. Pravo osvježenje. Da je kojim slučajem u BiH Muminović bi još plaćao članarinu. I od “dinamike” plaćanja ovisio bi njegov status. Švicarska je raj za talente. Treneri iz kadetske reprezentacije u Muminoviću u perspektivi vide novog Mujdžu.

Njegov “šef” u reprezentaciji selektor Malkočević, inače škrt na pohvalama u superlativima govori o desnom bočnog kadetskog tima. Duel igra, eksplozivnost, brzina odlike su koje krase bisera Siona. Muminovićev potencijal Malkočević je uočio na kampu u Minhenu, na provjeri bh. talenata iz dijaspore.

Elvir, iako najmlađi u svojoj “klasi”, igra za U18 i U21 Siona. Što je predsoblje za prvi tim.

Talentiranog Muminovića na vrijeme je “skenirao” Semir Ždralović, lovac na talente i skaut prestižne švicarske agencije.

R.S.

PODIJELI