PODIJELI

Bliži se najveća utakmica bh. fudbala, duel starih rivala, gradski derbi između FK Željezničar i FK Sarajevo koji će biti odigran u subotu sa početkom u 20:30 je možda i najveća nepoznanica u historiji derbija budući da je riječ o prvom kolu, a niti jedna ekipa nije igrala u evropskim takmičenjima, tako da navijači i jednog i drugog kluba ne znaju šta da očekuju od svoje ekipe. Ipak, ciljevi u obje ekipe su jasni, a to je najveći plasman i po mogućnosti jedan od trofeja.

Autor ovog teksta će vam u sljedećem članku pokušati napraviti idealnih jedanaest iz oba kluba, a u njemu se nalazi šest igrača FK Sarajevo i pet FK Željezničar. U obzir su uzeti igrači koji imaju pravo nastupa u prvom ovosezonskom derbiju.

Na golu je golman Bordo ekipe, Bojan Pavlović koji djeluje kao sigurnije rješenje od Irfana Fejzića na golu Plavih koji mijenja suspendovanog Vedrana Kjosevskog. U odbrani se nalaze po dva igrača FK Željezničar i dva FK Sarajevo. Redom sa desne na lijevu stranu bi igrali Siniša Stevanović, Aleksandar Kosorić, Saša Balić, te Almir Bekić.

Vezni red čine novajlije u oba kluba, a to su Adnan Šećerović i Elvis Sarić koji su pojačali sarajevske klubove iz Radnika odnosno Slobode dok bi u ofanzivnom dijelu tima bili kapiten Sarajeva Haris Duljević, te iskusni veznjak Plavih sa Grbavice, Samir Bekrić.

I konačno napad bi predvodili po jedan igrač iz obje ekipe, a to su Mersudin Ahmetović koji se tokom priprema nametnuo u prvu opciju u napadu tima sa Koševa, a njegov partner u napadu je hrvatski golgeter Ivan Lendrić.

Idealni tim sarajevskog derbija: Pavlović, Siniša Stevanović, Kosorić, Balić, Almir Bekić, Šećerović, Sarić, Duljević, Bekrić, Ahmetović, Lendrić.

PODIJELI