PODIJELI

Piše: Haris Zilić

Iz Sarajeva, tačnije sa Ilidže nam stiže jedna od najljepših sportskih priča. Možemo ih svrstati u one, koje daju dozu optimizma, nade i snage mlađim generacijama, da se uz dosta rada, želje i truda mogu ostvariti zapaženi rezultati.

Ovo je priča o sestrama Ćatić, Naidi i Ajli. Rođene su 1995. godine, a njihov život se danas ne može zamisliti bez sporta, tačnije rukometa.

Da je pred njima uspješan period, pokazale su već u osnovnoj školi, gdje su bile ponos generacije, a 2008. godine su počele trenirati rukomet u RK Hrasnica, pod trenerskom palicom Fuada Lokvančića. S Hrasničankama su uspjele izboriti i plasman u PLBiH. Tada su već pokazale da su ozbiljan kotač u rukometnom klubu. Nakon toga nastupaju i za RK Hadžići, s kojim također ulaze u PLBiH,

Loptanje nije bilo dovoljno, pa su sestre krenule i u sudijske vode, gdje danas tiho i sigurno ulaze na bh. sudijsku scenu. Često su delegirane na ligaškim utakmicama u seniorskoj konkurenciji.

“Postale smo sudije Federalne lige BiH. Sudimo već oko četiri godine i glavni cilj, koji će se ako Bog da vrlo brzo ostvariti jeste da postanemo sudijski par najvećeg ranga takmičenja u BiH, a to je Premijer Liga, a poslije toga i da se nađemo na međunarodnoj sceni”, saglasne su sestre u izjavi za Sportske.ba. Lagano ulaze i u trenerske vode u svom klubu RK Hrasnica.

Ovo nije sve što se tiče njihovog sportskog puta. Sestre Ćatić rade i na projektu 365+ (škola rukometa, odbojke i košarke) već godinu dana. Osnovale su i školu skijanja, te šire svoje znanja i prenose na ostale generacije.

I kao šlag na tortu ove nevjerovatne priče je podatak da su sestre magistri tjelesnog odgoja.

Na kraju dodajmo da i ove sezone aktivno igraju za RK Hrasnica, koji je osvojio jesenju titulu u Prvoj ligi FBiH.

PODIJELI