PODIJELI

Pandemija koronavirusa je blokirala svijet. Mnogi bh. sportisti koji igraju van granica naše zemlje, jedva su našli način da dođu kućama.

Među njima i sestre Zubac, Nikola i Dragana, bh. košarkašice koje igraju u Rumuniji. Njihov put iz Brašova preko Bukurešta, Istanbula, Sarajeva do Nevesinja , trajao je skoro 24 sata. Trenutno su u samoizolaciji, a po dolasku u BiH, izjavu za naš portal dala je Nikolina Zubac.

“Mi smo u subotu kasno navečer stigle u BiH, tačnije u Nevesinje. Krenule smo iz Brašova u 1h po noći, da bi u Bukureštu bile u 4h. Let iz Bukurešta za Istanbul bio je u 10h. U Istanbulu smo čekale šest sati na drugi let za Sarajevo i u Sarajevo stigle u 21h navečer. Trenutno smo u karantinu i bićemo narednih 14 dana, nadam se da će do tada da se bar malo smiri situacija i vrati u normalu sve”, rekla je Nikolina Zubac za Sportske.ba, a zatim dodala:

“Žao mi je što je ovako moralo sve da se desi i što nismo završile sezonu do kraja sa svojim klubom, ali trenutno je najvažnije zdravlje svih nas. Apelujem na sve ljude da se pridržavaju propisa i pravila, kako bi ovo sve što prije smirilo i da svi možemo nastaviti tamo gdje smo stali.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI