PODIJELI

Ekipa portala Sportske.ba je boravila na treningu škole fudbala Bambino iz Konjica, škole koja postoji već skoro deset godina, te je proizvela brojne fudbalske talente, te ih usmjerila da jednog dana budu vrhunski fudbaleri.

Trener ekipe Adnan Elezović nam je rekao kako je sa svojim bratom prije skoro deset godina započeo ovaj projekat, te da se broj djece stalno povećava:

-Moj brat i ja smo kao bivši fudbaleri, a sada treneri pokrenuli ovaj projekat prije desetak godina. Nakon završetka naše fudbalske karijere smo htjeli kroz trenerski angažman da nastavimo bavljenje sportom, te smo odlučili da napravimo ŠF Bambino. Sa djecom je najljepše raditi, to su neiskvarena bića, sa kojima ukoliko kvalitetno radite uvijek možete postići odličan rezultat. Imamo mnogo različitih selekcija, koje su podijeljene po dobnoj osnovi. Svaka od tih selekcija ima kategoriju ‘A’ i kategoriju ‘B’. Sve selekcije stalno igraju razne turnire, a imamo i ligu u kojoj se takmičimo na prostoru HNK – rekao je trener Elezović.

Također je Elezović za kraj dodao kako ostvaruju saradnju sa raznim klubovima a ponajviše Veležom:

-ŠF Bambino već duže vrijeme sarađuje sa brojnim klubovima a najviše sa Veležom i Igmanom. Mi u ovoj školi radimo sa osnovcima, te oni tu nauče osnovne stvari koje su im u budućoj karijeri od krucijalnog značaja. Nekoliko fudbalera je otišlo i u Igman iz Konjica, a upravo sada iz ove selekcije tri igrača igraju i za Velež na raznim turnirima. Braća Zatega su jedni od najtalentovanijih izdanaka ove škole te su upravo oni bili nosioci igre mostarskog kluba – rekao je Elezović.

Braću Zatega smo snimili dok treniraju, te smo sa njima odradili i mali intervju koji možete pogledati u video prilozima ispod:

 

Pored braće Zatega, sa nama je razgovarao još jedan talentovani član ove generacije Emir Tinjak, a razgovor sa njim pogledajte u video prilogu:

 

Trener Elezović nam je također rekao da njegovi fudbaleri također odlaze i u Juventusovu akademiju u Sarajevo, a jedan od takvih je i naš sljedeći sagovornik, mladi Emir Buturović. Razgovor sa Emirom pogledajte u video prilogu ispod:

 

Pored Emira, za naš portal je govorio i talentovani Ibrahim Novalić čiji je san da jednog dana postane profesionalni fudbaler. Istakao je kako su mu uzori Krpić i Lendrić, a razgovor sa Ibrahimom pogledajte u video prilogu:

 

(Semir Tikveša/Sportske.ba)

 

 

PODIJELI