PODIJELI

Sinan Sinanović,dugogodišnji novinar u “Avazu” te urednik “Avazovog Sporta”, glavni je i odgovorni urednik portala Sportske novosti – Sportske.ba

Sinanović dolazi na čelo najmlađe novinarske ekipe. Portal je u nepunih mjesec dana otkako postoji zabilježio zavidan rast i svakodnevno bilježi povećanje posjete.

Inače, Sinanović je jedini aktivni sportski novinar koji je od prvog dana pratio fudbalsku reprezentaciju od prvih priprema u Velikoj Kladuši uoči historijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998.godine.

Sinanović je radeći za “Avaz” i “Sport” izvještavao iz stotinjak svjetskih zemalja gdje je igrala reprezentacija BiH. Između ostalog izvještavao je s utakmica bh. tima u Brazilu, Argentini, Maleziji, Tunisu, sa Svjetskog prvenstva u Brazilu… Najzaslužniji je što Miralem Pjanić danas igra za reprezentaciju BiH. Prije desetak godina, Sinanović je u Luksemburgu otkrio veznjaka Juventusa, molio ljude iz NS BiH da obrate pažnju na Pjanića i pozovu ga u reprezentaciju BiH.

Autor je jedinstvene sportske knjige “Od Tirane do Marakane”… Dobitnik je brojnih novinarskih priznanja. S Emirom Delićem inicirao je i osnovao Asocijaciju sportskih novinara. Član je skupštine Sportskih novinara Jugoistočne Evrope te sudionik svjetskih kongresa krovne sportske novinarske organizacije AIPS-a. Na čelu je Novinarske nogometne selekcije koja je pod njegovim vodstvom postala prepoznatljiva po brojnim humanitarnim projektima i akcijama širom BiH.

Sportskim novinarstvom Sinanović se počeo baviti u Rijeci gdje je pisao između ostalih za “Ri Telefax”, zatim “Vjesnik”, “Glas Slavonije”, “Sportske novosti”, riječku “Kroniku”, a jedno je vrijeme uređivao sportsku emisiju na “Tv Adria” iz Rijeke.

Osim za “Avaz” i “Sport”, Sinanović je pisao još za “Unu Ekskluziv”, “San”, “Oslobođenje” te beogradski “Tempo” i “Žurnal”.

Portal Sportske novosti(Sportske.ba) specijalizirani je portal koji će nastojati s mladom novinarskom ekipom te kolumnistima i gost komentatorima poput Tomislava Židaka, Zdravka Reića, Milojka Pantića, Branka Stipkovića, Harisa Jaganjca, Muhameda Fazlagića, Vahida Halilhodžića, Hasana Salihamidžića, Bojana Đorđića, Boška Trpevskog Amera Ramušovića, na posve drugačiji način obrađivati sportske aktuelnosti u BiH i regionu.

PODIJELI