PODIJELI

Sindikat profesionalnih fudbalera BiH ove će godine, po uzoru na sindikate/unije igrača u svijetu, pod nazivom „Kristalnih 11“ organizovati svoj izbor najboljih igrača “BH Telecom Premijer lige” za sezonu 2016./17..

Igrači i treneri svih klubova “BH Telecom Premijer lige” imali su mogućnost da glasaju u izboru „Kristalnih 11“, i to za tim jedanaest najboljih igrača, najboljeg mladog igrača U-21, najboljeg igrača BiH, najboljeg trenera i najboljeg fudbalskog/nogometnog sudiju.

“Ovo je način da promovišemo naše igrače i bosanskohercegovački fudbal na jedan malo ljepši način, nego je to svakodnevna slika sa terena. Želimo da nagradimo trud igrača na terenu, njihovu kolegijalnost i da ih na ovaj način malo aktiviramo mimo fudbalskih terena”, kaže generalna sekretarica Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH, Kanita Pojskić-Čutura.

Svi nagrađeni profesionalni fudbaleri biće gosti na gala večeri, koja se u njihovu čast priređuje, u ponedjeljak 05.juna, u hotelu “Hills” na Ilidži, s početkom u 19,30 sati.

PODIJELI