Connect with us

Fudbal

SIPA od N/FS BiH traži dokumente o spornim ugovorima

Objavljeno prije

,

FOTO: NS BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu zatražila je od Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine dokumentaciju o spornim ugovorima, saznaje N1.

Naša medijska kuća došla je u posjed dokumentacije u kojoj SIPA traži od krovne kuće bh. fudbala da se dostave određeni dokumenti u vezi sa navodnim zloupotrebama službenih ovlaštenja uposlenika N/FS BiH.

SIPA je prije nekoliko sedmica od Saveza zatražila dokumente vezano za zapošljavanje tri osobe u N/FS BiH, i to Vase Mijovića, direktora marketinga i komunikacija u N/FS BiH i Rijada Prolića. SIPA je od Saveza zatražila njihove ugovore o radu.

Još važnije, SIPA traži dokumentaciju u vezi angažovanja savjetnika predsjednika Nogometnog saveza BiH, Marka Miličića, odluku ili drugi akt Izvršnog Odbora, ili drugog tijela Saveza o njegovom zaposlenju ili angažovanju.

Državna agencija za istrage i zaštitu također želi na uvid izvještaje koje je pisao sam Miličić, a koji imaju veze sa njegovim angažmanom u N/FS BiH, kao i sve novčane uplate koje je Savez izvršio na račun Miličića.

N/FS BiH također bi trebao pojasniti na osnovu čega je određen novčani iznos za poslove intelektualnog rada, te zbog čega je savez pristao da Miličiću isplati sve “dodatne troškove”, u koje su uračunati svi procijenjeni troškovi koji se navode u Miličićevom ugovoru.

SIPA također želi listu osoba koje su putovale sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine.

Pripadnici SIPA-e također žele odgovore i dokumentaciju vezanu za troškove u hotelu Swiss u Sarajevu, odnosno sve uplate za sve osobe koje su tamo odsjele na račun N/FS BiH.

I naposlijetku, SIPA također želi kompletnu dokumentaciju vezanu za gradnju terena sa vještačkim travnjakom u Krupi na Vrbasu, u Mostaru i u Ilijašu.

Treba napomenuti da je SIPA i ranije u 2021. godini tražila odgovore od N/FS BiH, ali krovna kuća bh. fudbala nije dostavila dokumentaciju u cjelini.


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Ino fudbal

Hadžanović pronašao novi inostrani angažman

Objavljeno prije

 

Autor

Bosanskohercegovački veznjak Adis Hadžanović, pronašao je novi inostrani angažman.

Hadžanović je danas predstavljen kao novo pojačanje Bregalnice, makedonskog prvoligaša.

Ovaj Sarajlija proteklu sezonu igrao je za Akademiju Pandev te je bio standardni član ekipe.

U BiH je nosio dres Olimpika, Viteza, Slobode, Tuzla Citya…


Nastavi čitati

NAJČITANIJE