PODIJELI

Široki Brijeg je eliminisao Sarajevo iz Kupa BiH, nakon što je večeras na Pecari pobijedio rezultatom 3:2. Širokobriježani su do pobjede došli nakon rezultatskog preokreta i prekida zbog divljanja svojih navijača. Inače, veliku mrlju na uspjeh igrača na terenu bacili su navijači ovog kluba koji su ponovo divljali, skandirali fašističke parole i vrijeđali državu Bosnu i Hercegovinu. Na potezu su nadležni u Nogometnom savezu. Širokom, ako je sreće, prijeti visoka kazna.

Domaćin je poveo u 31. minuti golom Dine Ćorića, koji je strijelac bio i nedavno u prvenstvu na meču protiv Zrinjskog. Radost je trajala svega šest minuta. Uz dosta sreće izjednačio je Halid Šabanovć, koji je vjerovatno želio centrirati, ali mu je lopta prešla preko noge i završila u golu.

U 60. minuti Sarajevo stiže do preokreta. Lošu reakciju odbrane Širokog iskoristio je Hebibović i pogodio za 1:2.

U 74. minuti domaći imali dvije odlične prilike, ali je prvo Kovačević sjajno odbranio šut Bagarića, a zatim je Ćorićev pokušaj izblokiran. Minutu kasnije Kovačić je pogodio za poravnanje nakon kornera i povratne lopte.

Uslijedio je prekid zbog ubacivanja tvrdih predmeta u teren od strane domaćih navijača, kada je pogođen Anel Hebibović, da bi nakon petnaets minuta hlađenja domaćin uspio pogoditi i po treći put. Strijelac za plasman dalje bio je Enin.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Cipetić, Matić, Barišić, Ćorić, Jović, B. Vukoja, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin. Trener: Toni Karačić.

SARAJEVO: Kovačević, Hodžić, Šabanović, Lazić, Hebibović, Gavrić, Velkoski, Milanović, Đokanović, Šerbečić, Handžić. Trener: Husref Musemić.

PODIJELI