Connect with us

BH talenti

Sjajna sezona: Mladi Nadarević ostavio Radomlje u eliti

Objavljeno prije

,

Talentovani bh. internacionalac Ismir Nadarević nastavlja da oduševljava u Sloveniji.

Pisali smo i ranije kako je Ismir sin Safeta Nadarevića. I dok je ovaj činio svojedobno bedem u odbrani reprezentacije, Ismir je napadač koji iz utakmice u utakmici pokazuje da je pred njim blistava budućnost.

U Deželi igra sjajno za juniorski Radomlja koji je zahvaljujući upravo njemu osigurao opstanak u eliti savladavši u gostima Krku s uvjerljivih 3:0.

Iako su mu prethodno zbog povrede predviđali višesedmičnu pauzu, Ismir je stisnuo zube, ušao s klupe i na kraju postigao jedan od golova u Novom Mestu.

Nade Radomlja su trijumfom “izgurale” Triglav u niži rang i spasili se, a u klubu za talentiranog Ismira imaju samo riječi hvale. Dugo, kažu, karakternijeg igrača u svom omladinskom pogonu nisu imali.


BH talenti

Nogometni turnir nada: Na Vlašiću briljirali Irman Zolota i Hamed Marić

Objavljeno prije

 

Autor

Završen je jedan od najuspješnijih i najbolje organiziranih internacionalnih fudbalskih turnira na Vlašiću za dječake od 10 i 12.godina, a u organizaciji SRC “Vlašić”. Promotori turnira bili su fudbalske legende gospodin Predrag Pašić i Ivan Gudelj.

Jedan od onih koji je bio na čelu ovog divnog događaja i dao najveći doprinos, bio je poznati fudbalski trener, Travničan Adnan Hodžić. Koji je fudbalsku stručnost odnio u daleku Afriku, u kojoj je ostavio, ne samo svoje, nego i ime svog Travnika i svoje Bosne i Hercegovine.

Uz spomenutu dvojicu Hodžić je bio i jedan od promotora turnira.

Pozdravnim govorom goste i sudionike pozdravio je Fadil Mešan, jedan od najsvestranijih sportskih radnika u ovom dijelu Evrope. Umjesto načelnika Kenana Dautovića turnir je otvorio Fadil Mešan.

Dautović je učesnicima poslao poruku izvinjenja, u kojoj im je poželio uspješan nastup, uz obećanje, da će turnir ubuduće biti tradicionalni.

Irman Zolota, član Vlašića iz Turbeta i veležovac Hamed Marić, po mnogima pokazali su najviše. Pred njima je lijepa perspektiva. Ako se budu razvijali kako treba “smiješi” im se lijepa perspektiva.

Sve čestitke organizatorima i trenerima kampa.

F.M.


Nastavi čitati

BH talenti

Ide li Hanan Rožajac stopama Sameda Baždara?

Objavljeno prije

 

Autor

Novopazarac Samed Baždar jedan je od najvećih potencijala u srbijanskom nogometu. S šesnaest godina debitirao je za prvi tim Partizana.

Nije jedini iz Sandžaka, koji je nosio “crnobeli” dres. Osamdesetih godina neko vrijeme Partizanov sastav bio je nezamisliv bez radilice iz Pazara Bajre Župića. I napadač Ismet Ugljanin imao je zapaženih nastupa u Partizanu.

Još jedan fudbalski biser iz Sandžaka na “radaru” je skauta i vodećih klubova iz Srbije.

Hanan Rožajac, osamnaestogodišnji kadet Novog Pazara, dobrim je igrama na sebe skrenuo pažnju fudbalskih “emisara” .

Talentirani Rožajac uspješno se snalazi na lijevom i desnom krilu, a može igrati i na boku. Bilo je upita iz Partizana, Vojvodine i Čukaričkog o njegovom statusu i daljim planovima.

Da li će Rožajac krenuti putem koji je trasirao Samed Baždar vrijeme će brzo pokazati.

R.S.


Nastavi čitati

BH talenti

Dragulj iz BiH blista u redovima Zuricha

Objavljeno prije

 

Autor

Švicarski prvak Zurich u svojim redovima ima još jednog Bosanca za kojeg bi se moglo čuti.

Nakon što je N/FSBiH izgubio bitku za Bećira Omeragića koji je dao riječ da će igrati za “Zmajeve”, a onda se predomislio, danas u najvećem švicarskom gradu stasava 16-godišnji Eldar Hujdur kojeg u registru imaju brojni skauti i menadžeri.

Zbog svog ogromnog potencijala redovito dobija komplimente struke, medija, skauta…, a to i ne čudi uzimajući u obzir da je 193 centimetra visoki defanzivac u minuloj sezoni zabio čak devet pogodaka. Imuni nisu ostali ni u Zurichu čiji čelnici mu već nude dugoročni ugovor.

Hujduri se porijeklom iz Prozora, opštine u sjevernoj Hercegovini, a ‘malom’ Eldaru je san da jednog dana nastupa upravo za našu zemlju.

San je to koji su nekada sanjali Izet Hajrović i Senad Lulić, igrači koji su također ponikli u Švicarskoj, a koji su kasnije ostavili veliki trag noseći dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE