PODIJELI

Fudbaleri Gornjeg Rahića i Orahovice 1974 jučer su odigrali meč 5.kola Prve nogometne lige Tuzlanskog kantona.

Susret je sa završio sa podjelom bodova, bilo je 0:0. Međutim, meč su nažalost obilježile nemile scene na kraju utakmice. Na kraju utakmice napadnuta su službena lica, sudije i delegat meča, navodi naš portal.

“Organizacija utakmice sa propustima. Propusti se odnose na sledeće. Na poluvremenu ispred službenih prostorija grupa nezadovoljnih navijača rezultatom i suđenjem njih 7/8 psoval, vrijeđali i prijetili sudcima kako neće izać živi. Kada smo ušli u prostorije sudac Smajlović mi je saopštio da pozovemo policiju što sam i učinio gdje su se ubrzo i pojavili. Kada smo izlazili za nastavak 2 poluvremena a vidivši policiju na izlazu u teren policija me pitala šta se dogodilo, domaći sl. prestavnik; Softić Esad osuo palbu pogrdnih riječi i uvredljivi prema meni neka si ih zvao jebo ti oni majku neće vam ni oni pomoć bićete bijeni to vam ja garantujem”- stoji na početku izvještaja delegata Mevludina Salkića, koji dalje navodi.

“Ponašanje ekipa kako domaće tako i gostujuće ekipe korektno sem igrača koji su opomenuti, ponašanje sl lica gostujuće ekipe korektno. Ponašanje službenog prestavnika Softić Esada domaće ekipe za svaku osudu. Kada se završila utakmica na centar igrališta došla su dva policajca tada je prišao komesar bezbijednost; Mevludin i sl. prestavnik; Esad koji je mene lično vrijeđao i prijetio psujući mi majku više puta samo iz razloga što sam ja zvao policiju a komesar je psovao i vrijeđao sudce. Na izlasku sa terena ispred službenih prostorija dočekala je nas grupa navijača njih oko (50) gdje su se bacali kamenicama, psovali i vrijeđali i samo je čudo kako neko od nas nije teže povrijeđen. Pokušavši zatvoriti vrata utrčao je komesar za bezbijednost Mevludin koji mene nije dirao a na gl. sudca je bacio loptu i uhvatio ga za vrat otvorenom šakom potom udario prvog asistenta u priedijelu glave a potom smo ušli u naše prostorije gdje se pojavio sl. prestavnik Softić Esad koji je vrijeđao i psovao a nije vršio nikako nasilje.

Ponašanje gledalaca njih oko (150) tokom utakmice zadovoljavajuće, al posle utakmice njih oko (50) došlo je pred službene prostorije sa kamenicama u ruci i kada smo se penjali uz stepenice bacali ih i psovali policija je sprečavala koliko je mogla tako da smo uspijeli ući u hodnik ispred naše prostorije gdje je za nama na silu utrčao i komesar koji je i napao sudce.”

“Posle utakmice nisam imao uslove i mir da unesem sva dešavanja sa utakmice zbog sitoacije koja se dešavala u i oko sl. prostorija. Sudci utakmice će dostaviti u NS.TK-a dopunske izviještaje. Po mom mišljenju glavni krivac za današnju utakmicu je komesar bezbijednosti: Ćandić Mevludin koji ništa nije poduzeo da obavi svoju dužnost nego je naprotiv i napao sudce posle utakmice ispred službenih prostorija u hodniku fizički dok mene nije ni pipnuo. Napominjem da službeni prestavnik Softić Esad nije nikog napadao fizički osim pogrdni riječi upućeni prema sudcima a meni lično psovao majku i još dosta pogrdnih riječi. Smatram da su oni glavni krivci što nisu obavili svoju dužnost nego povukli i dio navijača za sobom.”

PODIJELI