PODIJELI

Bjesnio je Lionel Messi na suce poslije ispadanja u polufinalu Cope od Brazila (2:0) zbog nekih sumnjivih odluka. Argentinci smatraju da su zakinuti za dva penala, a krivca vide u ekvadorskom sucu Roddyju Zambranu kojem nije mogao pomoći ni VAR.

Ne zato što Zambrano to nije htio, nego jer sistem nije bio u funkciji neko vrijeme. Potvrdio je to CONMEBOL uz dodatak da se kvar dogodio uoči utakmice, ali da nije utjecao na njegovo korištenje tokom utakmice.

Brazilski portal Globo smatra da je osiguranje brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, koji je bio na utakmici u Belo Horizonteu, koristilo istu frekvenciju kao i sudijska ekipa, prenosi Index.hr.

Intervenirala je telekomunikacijska kompanija Anatel i sredila problem, no sve to Argentincima daje pravo da posumnjaju u razloge zbog kojih im nije dosuđen nijedan penal.

“Nadam se da će CONMEBOL nešto učiniti. Ma mislim da neće jer Brazil kontrolira sve. Jako je komplicirano”, rekao je Messi nakon utakmice.

Oštećenike posebno ljuti prva situacija. Messi je odlično kroz brazilsku obranu proigrao Aguera u kaznenom prostoru, ali ga je ondje prvo rukom, a zatim nogom srušio Dani Alves. Čisti penal za sve osim za suce na terenu i one u VAR sobi koji ništa nisu signalizirali Zambranu. U nastavku ove akcije Brazil je zabio gol za 2:0 i riješio utakmicu.

PODIJELI