PODIJELI

Trener Igokee Dragan Bajić izuzetno je ljut nakon odluke KSBiH da titulu prvaka države dodijeli Širokom.

Rekao je da je ovakva odluka odraz stanja u društvu i samo još jedan od razloga zbog kojih ne poštuje Bosnu i Hercegovinu.

“Šta normalan čovjek može reći na ovakvu situaciju. Ne znam ko je jadniji ispao, da li generalni sekretar, da li komesar lige, ili Široki koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehare. To dovoljno govori u kakvoj bijednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi počev od sporta pa do svih ostalih oblasti. Trenutno se nalazim u Skoplju i zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju čiji sam selektor”, rekao je ogorčeni Bajić za srpskainfo.com.

Podsjetimo, pet od šest članova Lige za prvaka poslalo je prije nekoliko dana dopis KSBiH da na osnovu postojeće tabele odredi prvaka i putnike u ABA ligu. Klubovi nisu bili za to da igraju Final Four radi zgusnutog rasporeda sezone, pa je Igokea odustala od organizacije Završnog turnira. Takvu situaciju iskoristio je Široki koji je poslao dopis KS BiH da želi organizovati Završni turnir, a nakon što se na njemu nisu pojavili ni Sparsi, ni Borac ni Igokea, Košarkaški savez je dodijelio titulu Širokobriježanima.

PODIJELI