Connect with us

BH Reprezentacija

Skandalozno: Uz reprezentaciju u Ameriku ide dvadesetak “turista” iz NSBiH, samo jedan ide o svom trošku

Objavljeno prije

,

Foto: NSBiH

Prošao je još jedan ciklus, ali se nastavlja oko reprezentacije cirkus. Propale su još jedne kvalifikacije. Od 1996. pa do sada bh. reprezentacija plasirala se samo na jedno takmičenje. Na SP u Brazilu 2014. godine pod vodstvom Safeta Sušića.

Protekli ciklus je najneuspješniji ikada. Blamaža se nastavlja. Za pohvalu je što će utakmica s Amerikom 18. decembra biti prilika za domaće igrače.

Međutim, zabrinjavajući je trend da s reprezentacijom ide “ko god je izrazio želju”.

U Los Anđelesu neće biti najvećih zvijezda Edina Džeke, Miralema Pjanića, Seje Kolašinca…

Ipak, zvijezda neće manjkati. U avionu će biti “najjači igrač” bh. nogometa Mirsad Drljević. Stalni putnik na utakmicama reprezentacije. Nezamisliv je spisak bez Drljevića. Goražde i Bosanko-Podrinjski kanton predstavljat će i Muhidin Raščić.
U Ameriku će gotovo svi članovi Izvršnog odbora NSBiH. Da dobiju “višegodišnju” vizu, ali i da vide Ameriku.

Azmir Husić jedini je član Izvršnog odbora NSBiH koji neće putovati na račun Saveza. Husić je o svom trošku otputovao u Ameriku.

Na put će članovi brojnih komisija NSBiH. Savez bi, između šopinga po Los Anđelesu mogao organizirati generalnu skupštinu, ili sjednicu Izvršnog odbora NSBiH. S obzirom koliko ih putuje, kvorum neće biti upitan.

Goražde, s obzirom na broj “sportskih radnika” postaje glavni nogometni grad u BiH. Uz “pokrovitelje” iz NSBiH. Kojima takvi mešetari odgovaraju, jer i oni imaju svoje interese i svoje članove porodica na listama, u Komisijama, na pozicijama…

Za sve ovo nije i ne može biti kriv Vico Zeljković. Njemu su se sadašnji mešetari, koji desetljećima muljaju, samo namjestili. Oni su zbir ruku. Čista matematika. Prije nego “pljunete” po Vici, pogledajte Bošnjaci ili Bosanci i Hercegovci ko nas predstavlja u kantonalnim savezima. Na jednog uposlenog u NSBiH ide još jedan iz familije. Nepravedno je upirati prstom u BH Telecom, kao primjer rodbinskog uhljebljenja. Lider nepotizma je NSBiH! O tome uskoro…

(Sportske.ba)


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE