PODIJELI

Nema još trinaest godina, a već je u notesu skauta njemačkih klubova. Nino Peulić je pravi nogometni dragulj. Njegovi su korijeni iz BiH. Otac Oliver bio je solidan nogometaš. I svestrani sportista. Bio je pred potpisom profi ugovora sa Zagrebom, igrao za njemačke klubove, a okusao se s dosta uspjeha u borilackim sportovima.

Malo povrede, više druge ambicije zaustavile su njegovu karijeru pa se posvetio sinu, Nini, koji nastup za SV Turkgucu Ataspor iz Minhena.

Zbog talentiranog Peulića na utakmice njegovog kluba sve je više skauta moćnih klubova. I dok se u BiH igrači skautiraju u prilično zreloj dobi u ozbiljnom nogometu su druga pravila. Talente snimaju od desete godine i odvode u svoje škole i akademije. I pod posebnim stručnim nadzorom ih “formatiziraju”.

Tako je i s Ninom, koji, iako nema jos ni trinaest godina igra sa petnaestogodišnjacima. Što se na terenu ne primjećuje. Naprotiv. Omaleni, spretni Nino lucidnim potezima suvereno vlada na sredini terena.

Na jednoj od utakmica starijem Peuliću javio se Hans Schmitt, skaut Bayerna za mlađe uzraste. I nije jedini.

– Dolaze skauti i pitaju me o planovima za nastavak Ninine karijere. Vodimo računa o svemu, godi nam zanimanje klubova ali Nino je još mlad. Najvažnije da je on sretan kad igra. Bit će jos sretniji ako dočeka poziv iz NSBiH. Moja majka je Bosanka i logično je da kod mene postoji želja da moj sin igra za Bosnu i Hercegovinu – izjavio je Oliver Peulić, otac bh. talenta i nogometni trener.

PODIJELI