PODIJELI

Tradicionalni međunarodni turnir “Ljubuški kup” svake godine okuplja vrhunske ekipe iz naše regije. Učešće u generaciji 2010 uzela je i sarajevska škola fudbala Top Gol.
U konkurenciji od 30 ekipa, među kojima su učestvovali regionalni velikani poput HNK Hajduk Split, i nekoliko bivših šampiona naše zemlje, poput HNK Zrinjski, FK Leotar Trebinje, NK Brotnjo, domacin NK Ljubuski, te ostali klubovi iz regije, škola fudbala Top Gol osvojila je treće mjesto.

“Vrijedi istaći da su ovo bile prve utakmice naših dječaka na velikom terenu, predviđenim za 7+1 format. Možemo biti zadovoljni igrom i rezultatom i siguran sam da ih je samo umor spriječio da naprave bolji rezultat. Međutim kada pogledamo protivnike koji su ostali iza nas, a radi se o zaista velikim fudbalskim imenima, moramo biti ponosni na naše dječake. Iskoristio bih priliku da se zahvalim prijatelju našeg kluba Robertu Vidoviću koji je obezbjedio učešće za naše dječake na ovom jako kvalitetanom turniru.” – rekao je prvi čovjek škole fudbala Top Gol, Amil Šukalo.

Treba istaći da je pored nagrade za treće mjesto, laskavu titulu najboljeg golmana turnira ponio golman škole fudbala Top Gol, Anur Spona.

Još jedna lijepa fudbalska priča pokazuje da se u našem gradu igra dobar fudbal i da je sport ipak naš najbolji reprezent.

PODIJELI