PODIJELI

Ekipa tuzlanske Slobode i naredne sezone igrat će u Premijer ligi BiH, potvrdio je za “Sportske.ba” predsjednik tuzlanskog kluba Senad Mujkanović. Epilog je to višesatnog sastanka u Sarajevu, a Mujkanović je kazao kako je pronađeno kompromisno rješenje te da će “Sloboda svoj dio obaveza ispuniti”.

“Dobit ćemo licencu za takmičenje. Trebamo još neke sitnice da završimo. Sjednica je prekinuta zbog umora, mi ćemo otkloniti dva-tri nedostatka koja imamo. Ovdje su u pitanju neke orkestrirane stvari. Tiha voda brijege valja. Danas je epilog imao “happy end”. Završen je opstanak, licenca, sada možemo razmišljati o igračkoj križaljci i ekipi za narednu sezonu”, poručio je prvi čovjek kluba sa Tušnja.

Sloboda je, baš kao i ranijih sezona, imala problema zbog starih dugovanja, a ovoga puta prije svega u fokusu su bili svojevremeno odmetnici sa Tušnja Ivan Fatić i Ivan Kostić.

UG “Fukare” Tuzla danas su u saopštenju žestoko kritikovali bivšeg klupskog predsjednika Azmria Husića te Ivana Kostića, koji sa Husićem sarađuje u Slogi iz Simin Hana. Više o tome možete čitati OVDJE.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI