PODIJELI

Nesvakidašnja je pojava da klub najavljuje transfer na način kako je to uradio FK Sloboda. Danas se na zvaničnim profilima kluba iz Rudarske 2 pojavila netipična objava sa siluetom fudbalera i vidljivim znakovima koji upućuju da na to da se radi o transferu i da je transfer izlazni, a u opisu se klub obraća navijačima i traži da pogode o kome se radi.

Ispod objave vidljiv je veliki broj komentara. Licitacija sa imenima je počela. Javnost je mišljenja da će klub sa Tušnja sutra krenuti u potragu za desnim bekom, odnosno da ekipu napušta dosadašnji kapiten, Amar Beganović. Da li je zaista tako, saznat ćemo sutra. Ono što je tačno, to je da je sama objava zaintrigirala javnost. Mediji pišu, navijači komentarišu, pregledi stranice i objave rastu. Reklo bi se, dobar marketinški potez. I loš potez o kojem se priča je dobra reklama.

Da li je bilo povoda za takvom objavom?

Bosna i Hercegovina je specifična država po mnogo čemu. Jedna od najnerazvijenijih. Da se jedna objava poput ove pojavila na profilima velikih regionalnih klubova, bilo bi čudno jer ti klubovi naprave veliki broj i ulaznih i izlaznih transfera. Za Slobodu je ovo ipak veliko. U posljednjih nekoliko godina su se dogodila svega tri transfera, a imali su mnogo eksponata. Prodati su Darko Todorović, Azir Muminović i Armin Hodžić. Sloboda svakako ima razloga za slavlje, a ko će danas jednom mladom fudbaleru stati na put kada dobije životnu priliku a pobjegne iz uslova kakvi su u Bosni i Hercegovini?

https://www.facebook.com/FKSlobodaTuzlaOfficial/photos/a.227515394490960/740482719860889/

PODIJELI