Connect with us

Domaći fudbal

Sloboda ponovo imala sezonu za zaborav: Strepnjama i frustracijama nikad kraja!

Objavljeno prije

,

FOTO: FK Sarajevo

Suprotno svim očekivanjima, fudbaleri tuzlanske Slobode ponovo su imali sezonu za zaborav.Drame i turbulencije su ponovo preovladavale Tušnjem,ali kada se na kraju svede očajna sezona,onda je barem sačuvan premijerligaški status.Naravno, Sloboda i cjelokupno stanje u klubu je za duboku analizu, počev od vođenja politike,pa do selektiranja igrača.

Posljednji poraz na Koševu od Sarajeva je zapravo bio jedan u nizu sličnih Slobodinih nastupa,u čudnoj, stresnoj i nadasve teškoj sezoni za Tuzlake.Koliko će pouke čelni ludi izvući iz takmičenja u kojem je ostalo još jedno prvenstveno kolo.Da li će opomena biti dovoljna da se ekipa osvježi, pojača i konsoliduje do 12. jula, za kada je planiran početak nove sezone.Tušnjem lebdi dosta pitanja,ali malo je odgovora.Mnogi će reći da je opstanak izboren,ali dokle će se brend Tuzlanske regije zadovoljavati sitnicama.Je li Sloboda zaista osuđena da se u svakoj sezoni bori za golo preživljavanje? Stres i panika su kao u nekom meniju u restoranu,dnevna ponuda,a Tuzlaci nikako da se oslobod okova iz prošlosti.

Gledajući Slobodine igre u sezoni, jasno je da tu nema previša zadovoljstva.Niko ne može biti zadovoljan,jer nije bilo napretka-niti u igri niti u rezutatu.Tek poneki bljesak nikako ne može zadovoljiti pasijonirane ljubitelje fudbala iz Tuzle.
Zato što prije treba podvući crtu kako bi se što spremnije dočekala nova sezona,jer turbulentni period nije iskorišten na najbolji način da se donekle isprofilira tim za ljeto.Nije bilo previše ni afirmacije mladih igrača,iako to na Tušnju stalno potenciraju.Da ne govorimo o nekim projekt igračima,što se ponovo nije desilo.

Kada je riječ o poslovanju, Sloboda ni u tom segmentu nikako da stane na noge,iako su svima usta pune riječi hvale.Nikako da se obezbjede stabilni finansijski temelji,koja su osnov za jednu stručnu organizacijsku šemu.
Jasno je svima da i sadašnji tim Slobode mora dobiti novi redizajn.Promjene su neophodne, i to u svim linijama unutar tima.U, protivnom, Slobodu ponovo čeka teška i po mnogima turobna sezona.Istina, Tuzlaci su dosta doprinjeli da u sadašnjem trenutku teško,ali izrazitio teško mogu dovesti željene igrače, koji bi visoko na ljestvici zadovoljili save ukuse, počev od navijača pa do Uprave kluba.Krivi su što je Sloboda u posljednje vrijeme postala prolazna stanica za mnoge igrače sumnjive kvalitete.Mnogima se od dolaska u Slobodu poslije gubi svaki trag,jednostavno nestaju na fudbalskoj mapi.

Je li došlo konačno vrijeme za kraj silnim tušanjskim frustracijama, ostaje da se vidi.Jer, nakon nedjelje i zaključne utakmice protiv Željezničara u posljednjem kolu, štoperica počinje da otkucava ljetno vrijeme.

(E.M./Sportske.ba)

NAJČITANIJE