Connect with us

Domaći fudbal

Sloboda ponovo imala sezonu za zaborav: Strepnjama i frustracijama nikad kraja!

Objavljeno prije

,

FOTO: FK Sarajevo

Suprotno svim očekivanjima, fudbaleri tuzlanske Slobode ponovo su imali sezonu za zaborav.Drame i turbulencije su ponovo preovladavale Tušnjem,ali kada se na kraju svede očajna sezona,onda je barem sačuvan premijerligaški status.Naravno, Sloboda i cjelokupno stanje u klubu je za duboku analizu, počev od vođenja politike,pa do selektiranja igrača.

Posljednji poraz na Koševu od Sarajeva je zapravo bio jedan u nizu sličnih Slobodinih nastupa,u čudnoj, stresnoj i nadasve teškoj sezoni za Tuzlake.Koliko će pouke čelni ludi izvući iz takmičenja u kojem je ostalo još jedno prvenstveno kolo.Da li će opomena biti dovoljna da se ekipa osvježi, pojača i konsoliduje do 12. jula, za kada je planiran početak nove sezone.Tušnjem lebdi dosta pitanja,ali malo je odgovora.Mnogi će reći da je opstanak izboren,ali dokle će se brend Tuzlanske regije zadovoljavati sitnicama.Je li Sloboda zaista osuđena da se u svakoj sezoni bori za golo preživljavanje? Stres i panika su kao u nekom meniju u restoranu,dnevna ponuda,a Tuzlaci nikako da se oslobod okova iz prošlosti.

Gledajući Slobodine igre u sezoni, jasno je da tu nema previša zadovoljstva.Niko ne može biti zadovoljan,jer nije bilo napretka-niti u igri niti u rezutatu.Tek poneki bljesak nikako ne može zadovoljiti pasijonirane ljubitelje fudbala iz Tuzle.
Zato što prije treba podvući crtu kako bi se što spremnije dočekala nova sezona,jer turbulentni period nije iskorišten na najbolji način da se donekle isprofilira tim za ljeto.Nije bilo previše ni afirmacije mladih igrača,iako to na Tušnju stalno potenciraju.Da ne govorimo o nekim projekt igračima,što se ponovo nije desilo.

Kada je riječ o poslovanju, Sloboda ni u tom segmentu nikako da stane na noge,iako su svima usta pune riječi hvale.Nikako da se obezbjede stabilni finansijski temelji,koja su osnov za jednu stručnu organizacijsku šemu.
Jasno je svima da i sadašnji tim Slobode mora dobiti novi redizajn.Promjene su neophodne, i to u svim linijama unutar tima.U, protivnom, Slobodu ponovo čeka teška i po mnogima turobna sezona.Istina, Tuzlaci su dosta doprinjeli da u sadašnjem trenutku teško,ali izrazitio teško mogu dovesti željene igrače, koji bi visoko na ljestvici zadovoljili save ukuse, počev od navijača pa do Uprave kluba.Krivi su što je Sloboda u posljednje vrijeme postala prolazna stanica za mnoge igrače sumnjive kvalitete.Mnogima se od dolaska u Slobodu poslije gubi svaki trag,jednostavno nestaju na fudbalskoj mapi.

Je li došlo konačno vrijeme za kraj silnim tušanjskim frustracijama, ostaje da se vidi.Jer, nakon nedjelje i zaključne utakmice protiv Željezničara u posljednjem kolu, štoperica počinje da otkucava ljetno vrijeme.

(E.M./Sportske.ba)


Domaći fudbal

Čak deset potpisa u novom bh. premijerligašu

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Igman

Konjički Igman priprema se za debi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Uprava ovog kluba uveliko radi na kompletiranju tima za narednu sezonu.

U ovom klubu je u toku dana “palo” čak deset potpisa, pa će tako igrači koji su prethodne sezone nosili dres tima iz Konjica i naredne sezone biti u ekipi.

Ugovore su obnovili Mehmed Pajaziti, Aldin Ćeman, Emir Tukić, Almir Ćubara, Vehudin Alešević, Senad Kašić, Amir Velić, Dario Blagojević, Bibić Elvis i Armin Bešagić.

Amer Drljević, Amar Sabljica, Kenan Hebibović, Berin Alić, Iris Mandžuka i Elvir Duraković su to ranije učinili. Što se tiče odlazaka, klub se nedavno zahvalio sedmorici igrača.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Efikasni strijelci, na tri utakmice postignuto 29 golova

Objavljeno prije

 

Autor

Na SC „Partizanovo“ odigrane se tri utakmice turnira „Tri kornera penal“ u organizaciji Ustanove sportska dvorana Konjic 2. kola po grupama.

CTK Alati su zabilježilil i drugu pobjedu protiv Graewe Tadiva 6:0, u grupi B Caffe Terasa je rezultatom 15:0 savladala Imšo 376, u istoj grupi Asocijacija mladih SDA je bila bolja od sastava Garden City 5:3.

Rezultati,
grupa A, 2. kolo, CTK Alati – Graewe Tadiv 6:0 (Zukan 4, Halilović, Habibija),
grupa B, 2. kolo, Caffe Teresa – Imšo 376 15:0 (Graho 5, Sultanić 4, Kovač 3, Zeba, Turak, Memić),
grupa B , 2. kolo, Asocijajacija mladih SDA – Garden City 5:3 ( Šetka 3, Ramić,Hrušumović/Pirija,, Pervan, Badžak),

Raspored, četrvrtak 30. juni,
grupa A, 2. kolo u 19:45, Gnojnice GM Gradnja – Fabrika namještaja Maoles,
grupa C, 2. kolo u 20:45, TR Salihović– Autopraonica Orahovica,
grupa D, 2. kolo u 21:45, Leyton Orijent – Džepi Ugarak Product.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Igman na pripremama u Međugorju, Adnan Elezović: “Planski igramo sa jačim protivnicima”

Objavljeno prije

 

Autor

Fudbaleri novog premijerkigaša konjičkog Igmana su na priremama u Međugorrju, puleni šefa struke FK Igmana Admana Elezovića novog člana elite bh. fudbala, u subotu 25. Juna su na Grbavici odigrali prvu konktrolnu utakmicu sa Željezničarom, domaći su pobjedili 2:0, a četiri dana kasnije sa Zrinjskim u Mostaru.

– Dvije prve kontrolne utakmice Željezničara i Zrinjskog, obratilili smo se šefu stručnog štaba Adnanu Elezoviću.

„ Od 16. juna smo počeli sa pripremama, igrači rade veoma dobro, nakon prve pripremne utakmice, jučer smo odigrali i drugu protiv Zrinjskog, a to im je bila generalka pred susret sa Sheriffom u okviru Lige prvaka. Planski smo krenuli da igramo sa što jačim protivnicima. Možemo biti zadovoljni šta su igrači pružili nekih 55 60 minuta, gdje smo bili ravnopravni na terenu.

Nastavljamo da radimo u Međugorju gdje imamo kvalitetne uslove za dobar rad. U narednim danima očekujemo par kvalitetnih pojačanja„ riječi su šefa struke FK Igmana Adnana Elezovića.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

NAJČITANIJE