PODIJELI

Košarkaši tuzlanske Slobode u nedjelju će u u okviru 8. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine dočekati trenutnog prvaka BiH. Pred košarkašima je veliki zadatak i veliki protivnik, ali pobjeda je i ovaj put prioritet bez obzira na jačinu protivnika.

Sedam uspješnih kola sada je iza Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda koja je nakon dugo vremena na čelu lige sa osvojenih 12 bodova. U okviru osmog kola Prvenstva BiH, košarkaši Slobode dočekuju trenutnog prvaka BiH – Zrinjski. Svako kolo je nova priča. Iako je Sloboda prva na tabeli, opuštanja nema.

“Sigurno da ne treba da nas zavara naša pozicija na tabeli, jer postoji još ekipa koje imaju dva poraza, i Široki koji ima utakmicu manje i jedan poraz. Liga je jako izjednačena, nema ekipe koje su sve pobijedili i koje su sve izgubile, tako da je sve to ublizu. Dolazi nam ozbiljan protivnik, aktuelan prvak države, koji ima jako širok i kvalitetan roster i morat ćemo dati više od svog maksimuma da dođemo do pobjede, istakao je Josip Pandža, šef Stručnog štaba.

Tuzlanska publika do sada je na svakoj utakmici pravila dobru atmosferu i bila šesti igrač mladim košarkašima. Iz Kluba pozivaju svoje navijače da im kao i svaki put do sada, u nedjelju budu podrška na tribinama od 19 sati i 30 minuta u tuzlanskom Mejdanu, i da zajedničkim snagama ostvare pobjedu.

Nekoliko dana pauze košarkašima Omladinskog košarkaškog kluba značilo je podizanje stepena fizičke spreme i konsolidiranje zdravstvenog stanja. Svi igrači maksimalno su spremni da časno brane boje Slobode.

(RTV Slon)

PODIJELI