PODIJELI

Jedna od najboljih rukometašica ŽRK Hadžići Dido Group, Almedina Imširović, potpisala je danas jednogodišnji ugovor o prelasku u redove Ženskog rukometnog kluba Goražde.

Čelnici ŽRK“Goražda“ saopćili su da su angažovanjem hadžičke rukometašice riješili pitanje lijevog beka, dodavši da je Imširović do sada najveće pojačanje koje je došlo za novu sezonu.
Prije svega iskreno zadvoljstvo na dogovorenoj saradnji i puno sreće,zalaganja,truda kao i uspjeha u narednoj sezoni. Veliki će biti izazov igrati u jednom gradu i sredini kao što je grad rukometa Goražde.Poslije tri sezone,mogu slobodno reći uspješne,nastupa za ŽRK“Hadžići Dido Group“ odlučila sam se za promjenu sredine i kluba,te se sa istim rastala na sasvim korektan i pristojan način.Zaista hvala na svemu i želim im mnogo sreće.

Ambicije za narednu sezonu,prije svega pripremni period jeste dugotrajan i složen proces,ali i najvažniji za ekipu i individualni napredak.Nadam se da ćemo kvalitetno odraditi početak priprema,te se posvetiti ambicijama kluba.

Pobjednički mentalitet,prednost treningu i nadam se pružanju dobrih partija tokom sezone da će donijeti rezultat i očekivanja. Kada se baziramo na kreiranju igračkih odnosa i pružanja podrške u što ne sumnjam,sigurno ćemo parirati klubovima u vrhu tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Neka ovo bude neki novi početak,sretno nam i sa što manje povreda, riječi su nove igračice Almedine Imširović.

U dosadašnjoj karijeri nastupala sam za ŽRK“Ilidža“, ŽRK“Hadžići Dido Group“, kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Svi smo zadovoljni što smo doveli ne samo pojačanje nego dobru osobu u naš klub. Uprava kluba radi na dovođenju još pojačanja kako bi ušli u novu sezonu što spremni i što boljim igračkim katrom.
Prozivka i pripreme će početi polovinom avgusta,a pripremne utakmice već odmah početkom septembra mjeseca.

Polovinom septembra mjeseca organizujemo 24-ti Međunarodni memorijalni rukometni turnir „Mevzeta Perla-Balja“ Goražde 2019.

Kako nezvanično saznajemo da će početak Premijer lige Bosne i Hercegovine početi 28/29.09.2019.godine.

PODIJELI