PODIJELI

Admir Smajić danas je predstavljen kao novi tim menadžer tuzlanske Slobode. Smajić se ponovo vraća u klub, budući da je posao u Tuzli dobio i uoči prošle sezone kada je iznenada napustio Slobodu nakon nekoliko sedmica.

Potpredsjednik kluba Eduard Brandalik, kazao je kako je rukovodstvo kluba ostalo fascinirano onim što je predstavio Admir Smajić.

„U subotu smo imali završni Upravni odbor. Jednoglasnom odlukom donijeli smo odluku i izabrali Admira Smajića da bude izabran na poziciju tim menadžera. Sastanak je dugo trajao, puno je pitanja bilo postavljeno i ono što je mene konkretno oduševilo je pristup Smajića našem klubu, šta osjeća prema Slobodi, šta Sloboda znači. Svi koji budu igrali za Slobodu morat će to da poštuju“, izjavio je Brandalik.

O izboru novog trenera govorio je i sportski direktor kluba Ademir Smajlović.

„Kao sportski direktor sam bio zadužen za kandidate. Imali smo razgovor na UO na kojem je Smajić ispričao to što je ispričao što je sve impresioniralo. On je bivši poznati jugoslovenski fudbaler, bio je reprezentativac, kao trener bio je pomoćnik Blažu Sliškoviću u vođenju A reprezentacije BiH. Vodio je U-21 generaciju BiH. Bit će tim menadžer, on je šef svim trenerima, birat će, imat će odriješene ruke od svih nas“, rekao je.

Potom se novinarima obratio i Admir Smajić, koji nije obećao navijačima rezultate, ali jeste predan rad.

„Najbitnija stavka je selekcija igrača. Prema informacijama koje ja imam dosta igrača nema ugovor i dosta igrača žele da promjene sredinu. Prioritetan cilj će biti stabilizacija ekipa. Davati mogućnost mlađim igračima da uđu u tim. Ako postoji potencijal, ne bojim se toga da mladom igraču dam šansu u premijerligaškom takmičenju. Pokušat ću Slobodu da vratim onu vrijednost koju kao klub zaslužuje. Tražit ću od igrača da nauče šta znači nositi dres Slobode. Nemamo puno vremena, ali to je sastavni dio ovoga posla. Mnogo ćemo toga morati u hodu rješavati. Mi smo u situaciji da pravimo ekipu i ostvarujemo rezultate. Rezultate ne mogu nikakve obećati, ali će se raditi ozbiljno“, kazao je Smajić.

„Zahtijevat ću od igrača da prvo nešto daju Slobodi, a potom da nešto traže za uzvrat. Sigurno da mnogi igrači koji bi htjeli doći u Slobodu imat će jednu vrstu nesigurnosti, što će meni olakšati izbor“, govori on.

Nije pretjerano želio govoriti zašto je prošle sezone napustio Slobodu, ali je indirektno rekao da ipak nije bilo problema sa leđima.

Šta je bio prošle godine, to je prošlost. Ne bih se vraćao na tu epizodu. To što se desilo to se desilo. U fudbalu postoje neke stvari koje prihvatite ili ne prihvatite.

Nisam razmišljao sa kojim trenerima ću raditi. Volio bih da to budu ljudi iz grada, regiona. Sloboda je uvijek imala dobre trenere.

PODIJELI