PODIJELI

Grigor Dimitrov senzacionalno je izbacio pravog nositelja Rogera Federera u četvrtfinalu US Opena sa 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Nakon aktualnog pobjednika i svjetskog broja 1, Đokovića, završnica jednog od četiri najveća turnira ostaje i bez peterostrukog osvajača.

Federer je nakon četvrtog seta tražio ljekarsku pomoć i otišao u svlačionicu na tretman zbog bolova u leđima, što je svakako pomoglo Dimitrovu.

– Loše se osjećam zbog ovog poraza. Razočaran sam jer sam igrao dobro i opet izgubio. Propustio sam veliku priliku. Nadao sam se da ću pobijediti i Grigora i bolove i onda imati dva dana odmora i oporavka prije polufinala. Osjećam sam bol tokom cijelog meča, ali mogao sam igrati, rekao je nakon poraza osvajač 20 naslova na Grand Slamovima.

Federer je doista ovim porazom propustio veliku priliku koja mu se otvarala nakon Đokovićevog preranog ispadanja. Tačnije, sada je tu veliku priliku dao Rafaelu Nadalu. Ispadanjem Federera više se ne može dogoditi ni ono čemu su se ljubitelji tenisa nadali – prvom susretu njega i Nadala na US Openu.

PODIJELI