PODIJELI

Bivši igrač NFL-a Phillip Adams (33) izvršio je samoubistvo nakon što je ubio pet osoba u Americi, uključujući istaknutog ljekara, njegovu suprugu i njihovo dvoje unučadi, prenijeli su američki mediji, navodi Klix.

Policija još nije utvrdila motiv masovnog ubistva koje se desilo u Južnoj Karolini, a nakon što je jučer identifikovan kao ubica, Adams je u porodičnoj kući izvršio samoubistvo.

Doktor Robert Lesslie (70) i ​​njegova supruga Barbara (69) stradali su na licu mjesta zajedno sa svojim maoljetnim unucima Adah Lesslie (9) i Noahom Lesslieom (5), dok je radnik na imanju James Lewis (38) pronađen mrtav u dvorištu.

Drugi zaposlenik Robert Shook (38) teško je ranjen i prebačen je u bolnicu gdje mu se ljekari bore za život.

Nakon što je policija otkrila pet žrtava, dokazi ostavljeni na mjestu zločina doveli su ih do kuće Adamsovih roditelja, koje su evakuisali na sigurno, prije nego što su ubicu pokušali nagovoriti da se preda.

Na kraju, Adams je pucnjem u glavu izvršio samoubistvo, a prema novinskoj agenciji Associated Press, Adamsa je liječio dr. Lesslie, koji je živio u blizini kuće njegovih roditelja.

Motiv užasjavajućeg zločina zasad nije poznat, a Adamsov otac istakao je da krivi američki nogomet za probleme koje je imao njegov sin.

“Mogu reći da je bio dobro dijete i mislim da ga je američki nogomet ‘zbrkao’. Nije puno pričao i nikome nije smetao”, kazao je otac ubojice.

Adams je nastupio u 78 NFL utakmica tokom pet sezona u kojima je igrao za šest timova. Pridružio se ekipi San Francisco 49ersa 2010. godine, a potom je igrao za New England, Seattle, Oakland i New York Jetse prije nego što je karijeru završio u Atlanta Falconsima 2015. godine.

PODIJELI