Connect with us

Fudbal

Šokantne tvrdnje: Argentina pustila utakmicu Saudijskoj Arabiji?

Objavljeno prije

,

FOTO: FIFA.com

Iz Španije dolaze nevjerovatne optužbe nakon jučerašnje šokantne pobjede Saudijske Arabije protiv Argentine (2:1) budući da tamošnji As tvrdi kako su Gaučosi na čelu s Lionelom Messijem pustili svoje rivale da ostvare trijumf.

Sumnju Španaca pobudili su golovi Saudijaca u samo pet minuta drugog poluvremena, potom prekinuti niz nepobjedivosti, ali i činjenica da su Argentinci izgubili od druge najjeftinije ekipe na čitavom Svjetskom prvenstvu.

“Šokantna pobjeda nas tjera da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima Svjetskog prvenstva (nakon Katara), već kako su Saudijci završili niz od 36 utakmica bez poraza Messijeve Argentine (trajao je tri i po godine), tima koji je trebalo osvojiti Svjetsko prvenstvo. A uz sve to, izgleda da je Messi promoter Saudijske Arabije”, piše u šokantnom tekstu Asa u kojem se također navodi da je Messi nedavno potpisao milionski ugovor s vladom Saudijske Arabije.

Ističu se i nedavni pokušaju Saudijske Arabije da dobije domaćinstvo Svjetskog prvenstva.

U završnici Asovog teksta navodi se i da bi Messi prema ugovoru potpisanom sa Saudijskom Arabijom mogao biti promoter održavanja Svjetskog prvenstva u ovoj državi, a ne u svojoj Argentini koja je također kandidat za domaćinstvo.

NAJČITANIJE