Connect with us

Domaći fudbal

Šoše: Nema sukoba između uprave i Red Armyja

Objavljeno prije

,

U utorak je zvanično potvrđena vijest da je Dejan Georgijević napustio FK Velež. Time je potvrđeno pisanje “Sportskih”, a vijest je pomalo iznenadila fudbalsku javnost u Bosni i Hercegovini.

Kako je tekao taj transfer, objasnio je direktor Veleža Džemil Šoše.

– Što se tiče Georgijevića, mi smo dobili poziv od Senijada Ibričića. Njemu je bio potreban napadač, a prateći igre Veleža i Dejana zajedno s Domžalama je odlučio da je on taj. Velež će dobiti jedan odgovarajući iznos, ali i što je možda još važnije 10 posto od sljedeće prodaje. Georgijević je i sam bio zadovoljan transferom, tako da sve strane na kraju mogu biti zadovoljne, objasnio je Šoše za hercegovina.info.

Šoše je otkrio da li će stići zamjena za Georgijevića.

– Za nas je prelazni rok završen. Mogu reći kako se ništa do večeras više neće dogoditi. Ekipa je već na vrijeme složene i izbalansirana tijekom posljednja dva mjeseca i to bi bilo to za ovaj rok, izjavio je direktor Rođenih.

Šoše se posebno osvrnuo na manje “varnice” između uprave Veleža i njihovih najvatrenijih navijača.

– Ma nema tu nikakvih sukoba i problema. Red Army je uvijek bio uz nas i kada je bilo dobro i kada je bilo loše. To će se tako i nastaviti i u to nema nikakve sumnje. Svi imamo zajednički cilj, a to je jak Velež. Što se tiče tih pirotehničkih sredstava, to je dio navijačkog kolorita i svijeta, ali Savez i UEFA su prema tome rigorozni, to je jednostavno tako. Simbioza navijača i kluba koja je stvorena odličnim izdanjima u Europi se nastavlja, zaključio je Džemil Šoše za Hercegovina.info.


Domaći fudbal

NK Stupčanica predstavio novitet na svom stadionu i najavio još dva projekta (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Stupčanica

Nogometni klub Stupčanica osvojio je titulu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – centar, a da u klubu marljivo rade i napreduju pokazuje i najnovija vijest iz ovog kluba.

Stupčanica se oglasila na svom Facebook profilu. Iz kluba su se pohvalili da je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na Dancu.

“Kao što smo ranije najavljivali, danas je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na našem Dancu. Svakim novim projektom, Danac postaje funkcionalniji, moderniji i ljepši.

Uskoro slijedi otvaranje upravne zgrade i svlačionica, čime će biti kompletiran i taj projekat. Ali, nećemo stati na tome, slijede još dva nova projekta o kojim ćete, kao i do sada, biti obaviješteni.”, naveli su iz kluba.

Foto: NK Stupčanica

Foto: NK Stupčanica


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Nakon što je Šoše podnio ostavku, oglasio se Feđa Dudić zanimljivom porukom

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Direktor mostarskog Veleža, Džemil Šoše, podnio je ostavku, iako potvrde od strane ovog klubaj još uvijek nema.

Još uvijek nije poznat pravi razlog zbog čega je Šoše odlučio podnijeti ostavku na mjestu direktorske pozicije, ali se nagađa o raznim pritiscima kojima je bio izložen u posljednje vrijeme.

U posljednjih pet godina Šoše obnaša funkciju direktora kluba, kada je ovaj klub i doživio svojevrsnu renesansu.

Zanimljivo, oglasio se i trener Veleža, Feđa Dudić na svom Facebook profilu.

“Sve što je činio i radio uvijek je bilo isključivo u interesu kluba. Nema žene i djece, njegova žena i djeca su Velež! 24 sata na usluzi i uvijek dostupan za sve. Džemil Šoše je dio Veleža, a Velež je veliki dio u srcu Džemila Šošea, to ne ide jedno bez drugoga.”, poručio je trener Veleža, Feđa Dudić.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Kao grom iz vedra neba: Ostavka u Veležu!

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Velež

Direktor Veleža Džemil Šoše podnio je ostavku.

Nije poznato zbog čega je Šoše odlučio povući ovaj potez, mada se špekulira o raznim pritiscima kojim je bio izložen u posljednje vrijeme.

Šoše je dirketor Veleža bio u posljednjih pet godina, kada je klub iz Mostara doživio svojevrsnu renesansu.

Za očekivati je da se o svemu ubrzo oglase i iz kluba.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE