PODIJELI

Najvjerniji navijači Dinama nisu zadovoljni raspletom situacije u voljenom im klubu.

Bad Blue Boysi, njih 300-injak, skupili su se pred Maksimirom i mirno iskazali nezadovoljstvo postavljanjem nepravomoćno osuđenog za krađu novaca iz Dinama Zorana Mamića na mjesto trenera ekipe.

Sve je prošlo mirno, a policija je držala liniju ispred Maksimira, dok su navijači stajali na parkingu. Pripadnici interventne policije ‘zatvorili’ su ulaz na stadion.

Nakon dvadesetak minuta mirnog protesta sedam predstavnika navijačke skupine ušlo je na pregovore u prostorije stadiona, dok su ostali još uvijek bili ispred stadiona i sve je prošlo bez ikakvih problema.

– Situacija je takva da ne smijemo brzati u odluci i dozvoliti krivi korak. Evropska takmičenja jako su blizu, a znamo koliko Dinamu i hrvatskom nogometu znači igranje u evropskim skupinama. S ove tri utakmice do kraja sezone dobit ćemo na vremenu do konačne odluke ko će voditi Dinamo u sljedećoj sezoni – rekao je Zoran Mamić za klupske stranice nakon preuzimanja kluba.

Navijači nisu dobro prihvatili njegov dolazak te su se okupili ispred Maksimira, a nakon razgovora u prostorijama kluba, sedmorica predstavnika BBB-a su se vratili i krenuli prema Maksimirskoj ulici. No, mlađi pripadnici su se vratili jer nisu željeli ostaviti smeće za sobom te su sve uredno pokupili. Zatim su svi zajedno stali na stepenice koje vode prema Maksimirskoj ulici kraj Ticket pointa te se sve mirno završilo.

(24sata.hr)

PODIJELI