PODIJELI

Sportisti Specijalne olimpijade BiH koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama koje se od 14-25 marta održavaju u Austriju, sinoć su u većernjim satima stigli u Bruck/ Mur, gdje će ostati do 16. marta kada se preseljevaju u Schladming i Ramsau.

Danas je u Bruck an der Mur stigao olimpijski plamen, koji je prošlog mjeseca krenuo iz Grčke. Ceremoniji dočeka olimpijskog plamena prisustuvovala je i olimpijski Tim Specijalne olimpijade BiH. Nakon ispraćaja olimpijskog plamena upriličena je posjeta znamenitostima grada Brucka an der Mura, a svečani ručak i prijem za bh. tim u hotelu Landskron organizovao je gradonačelnik Bruck/ Mura Peter Koch.

Večera za predstavnike Rotary Bruck/Mur koji su domaćini Host Town programa gdje je bh.ekipa smještena i za reprezentaciju Specijalne olimpijade organizovali su gradonačelnik i dogradonačelnik grada Kapfenberga Manfred Wegscheider i Friedrich Kratzer..

Veliko iznenađenje za naše reprezentavce bila je posjeta nedašnjeg nogometnog trenera Slobode, Veleža i Čelika, Abdulaha Ibrakovića koji trenutno uspješno vodi fudbalsku ekipu Kapfreneberga koji se takmiči u drugoj ligi Austrije.

Bh. ekipa se već sutra seli u Šchladmig i Ramsau, gdje će se održavati ZO