PODIJELI

Posljednjih nekoliko mjeseci se aktivno piše o odlasku najboljih bh. reprezentativaca, Edina Džeke i Miralema Pjanića iz klubova za koje nastupaju.

Džeko je legenda Rome, ali sukob sa Fonsecom je doveo do toga da Džeko sve manje vremena provodi na terenu. Pjanić skoro nikako ne igra u Barceloni, a čini se kako je i trener ekipe Ronald Koeman izgubio svo strpljenje koje je imao za bh. veznjaka.

Po italijanskim medijima se posljednjih mjeseci uveliko pisalo i o interesovanju Intera za Edina Džeku, te ne bi bilo čudno da se taj transfer na ljeto ostvari, pošto je uveliko poznato da je Džeko dugogodišnja želja Interovog trenera Antonia Contea.

Pored ovog transfera šuška se i o interesovanju Intera za Pjanića, a sve je ”zakuhao” Antonio Cassano, koji je u intervjuu za Bobo.tv rekao kako bi Pjanić bio pun pogodak za milanski klub.

”Da se ja išta pitam u Interu, krenuo bih po Miralema Pjanića. Zamislite sredinu terena sa Pjanićem, Eriksenom i Barellom”, rekao je Cassano.

Mala je vjerovatnoća da se ovaj transfer desi, ali bi za ljubitelje fudbala iz BiH sigurno bilo zanimljivo da ponovo u istim klupskim dresovima vide naša dva najbolja igrača, Edina Džeku i Miralema Pjanića.

Podsjetimo, Džeko i Pjanić su skupa igrali u Romi, odakle je Pjanić otišao u Juventus.

PODIJELI