PODIJELI

Svjetsko prvenstvo u latino plesovima u organizaciji Saveza modernih plesova u BiH i Plesne akademije Romantik biće održano u Sarajevu od 31.10 do 03.11.2019. godine u sarajevskom hotelu Hills. Prvenstvo će se održati u okviru Sarajevo Dance Frendship festivala, a okupiće preko dvije hiljade plesača profesionalaca.

Pored centralnog događaja, svjetskog latino prvenstva, organizator će ponuditi još tri događaja: Romantik Grand Prix 2019., Sarajevo Zumba Marathon i Sarajevo Hot Caribbean Weekend. Sarajevo Dance Frendship će obogatiti turističku ponudu glavnog grada i ugostiti najbolje latino plesače širom svijeta. Biće to prilika za Sarajlije i goste da pogledaju najatraktivnije latino plesne pokrete i uživaju u pratećima zabavama.

Vrhunski DJ-i će zabavljati publiku na otvaranju – Opening Party 30. oktobra. Drugu noć, 31.10. biće priređen World Halloween Party. Sljedeće noći biće upriličen Latin Party, a 2. Novembra Saturday Night Fever.

Četiri dana vrhunske plesne zabave biće prilika da se i plesači amateri okušaju na plesnom podiju rame uz rame sa profesionalnim plesačima. Sarajevo će kao grad domaćin još jednom potvrditi svoje gostoprimstvo te svoju turističku ponudu upotpuniti i za ljubitelje plesne umjetnosti. Četiri noći plesa, muzike i zabave niko neće imati izgovor da nije imao pravo mjesto za nezaboravan provod.
Da ova plesna bajka zasija u punom sjaju pobrinuli su se partneri festivala Ministarstvo kulture i sporta KS, Seat, hotel Hills, voda Oaza i Red Bull.

PODIJELI