PODIJELI

Sindikat Profesionalnih fudbalera u BiH oglasio se povodom otvaranja nove zgrade Nogometnog saveza BiH, a čije saopćenje prenosimo u cjelosti:

– Nogometni/ Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine krajem mjeseca novembra otvorit će novu zgradu Saveza. Ukupna investicija procjenjuje se na oko 10 miliona KM.

Ceremoniji otvaranja prisustvovat će brojne zvanice koje je pozvao Nogometni/ Fudbalski Savez BiH, a pompeznu najavu događaja sa čuđenjem smo čitali.

SVRHA POSTOJANJA NSBIH

Kako ističu u Savezu, odluka o kupovini nove administrativne zgrade je “jedan u nizu uspješnih poslovih poteza menadžmenta N/FS BiH”, a mi se pitamo koja je zapravo svrha postajanja Saveza kao takvog? Da li je Savez danas postao samo sredstvo zapošljavanja podobnog kadra kojem je očito potrebno dodatno mjesta, pored administrativne zgrade u centru Sarajeva, te Trening centra u Zenici ili rukovodioci žele imati što ljepši ambijent kada dočekaju UEFA-ine predstavnike kako bi svoje lične karijere dodatno gradili?

Pitamo se da li je ulaganje od 10 miliona KM bilo potrebno za ogroman administrativni centar uposlenika i rukovodioca? Uložena sredstva, po našem mišljenju, morala su biti utrošena na obnovu travnjaka u Bosni i Hercegovini!

Tereni na premijerligaškim stadionima u Bosni i Hercegovini su među najgorim u regionu i mnogo utiču na kvalitet igre, zdravlje igrača i ukupnog dojma našeg fudbala unutar granica države i šire. Koliko još treba da čitamo regionalne medijske izvještaje koji ismijavaju naše stadione?

TRAVNJACI UMJESTO ZGRADE

Stadion “Grbavica” dobio je novi travnjak zahvaljujući realizovanom projektu FK Željezničar, a NK Čelik već nekoliko godina ima ponajbolji travnjak u takmičenju. Uložena sredstva na Grbavici se itekako isplate, a cijena novog travnjaka iznosila otprilike 1.000.000 KM.

Pitamo se da li je bilo bolje 10 miliona KM umjesto zgrade uložiti u deset travnjaka i dugoročno napravit doprinos poboljšanju bh. fudbala, jer svježe okrečeni zidovi, novi kancelarijski materijal i stolice na točkiće ne donose bolje sutra igračima, trenerima i navijačima Premijer lige BiH.

Sa željom napretka našeg fudbala se nadamo da će naredni “uspješan poslovi potez menadžemnta N/FS BiH” biti vezan direktno za premijerligaško takmičenje, igrače i sportsku infrastrukturu, navodi se u saopštenju Sindikata Profesionalnih Fudbalera u BiH.

PODIJELI