PODIJELI

Hrecegovačka čaršija Stolac, početkom 2020. godina našla je svoje mjesto među zanimljivostima kada je u pitanju bh. sport.

Iako broje oko 5.000 stanovnika (općina oko 10.000), Stolac na startu 2020. godine ima dva reprezentativca BiH u fudbalu. Gabrijel Čoko fudbaler Zrinjskog je standardni U21 reprezentativac, a poziv u U18 reprezentaciju za okupljanje od 3. do 6. januara, dobio je mladi 17-godišnji, Tarik Pehilj, koji nastupa za sarajevski Željezničar.

Stolac ima dva kluba u Drugoj ligi FBiH (HNK Stolac) i Kantonalnoj ligi (FK iskra). Imaju jedan stadion, dok pomoćni teren nije dovoljno saniran. Mala čaršija i slobodno možemo reći sportski fenomen, kada ovome dodamo i sjajne rukometašice, iako Stolac nema dovranu.

Interesantno, još jedan Stočanin nedavno je odlučio “Old firm” između Rangersa i Celtica, a riječ je o Nikoli Katiću, koji je počeo karijeru u Stocu. Još uvijek nije dobio poziv Zlatka Dalića u reprezentaciju Hrvatske, obzirom da je igrao za mlađe selekcije ove zemlje, a i u NFSBiH nisu pretjerano “zagrijani” da razgovaraju sa Nikolom.

Nije isključeno da ova hercegovačka čaršija u budućnosti da još momaka u reprezentativne selekcije, obzirom da je koncetracija talenta nevjerovatna.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI