PODIJELI

Živimo vremenu pandemije, društvene mreže nam kreiraju način i tempo života. Čitalačkoj pulici, željnoj senzacionalizma, servira se žutilo. Čitamo naslove i komentare. Eventualno potpise autora…
Lijepe priče rijetkost su u eteru. Ipak, jedna takva dolazi iz Tuzle. Sportska, ljudska, humana priča, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Izmamit će aplauz čitalačke publike od Triglava do Đevđelije.
Tarik Okanović se vratio u život. U svoju raju. Popularni “Tare”, nekadašnji mladi reprezentativac i kapiten Slobode, miljenik navijača, igrač maestralnih poteza, nakon moždanog udara, koji je imao prije dvije godine, na dobrom je putu oporavka. Zahvaljujući porodici, prijateljima, bivšim saigračima, Tarik je dobio najtežu bitku.

Enes Mešanović, bivši golgeter Tuzlaka, “ex” reprezentativac BiH, vlasnik škole “Bambi” svakodnevno je na usluzi Okanoviću. Kamera našeg fotoreportera snimila je Mešanovića u “viziti” kod Tarika. Slika koja će obradovati sve ljubitelje fudbala u BiH.

– Tare je naša legenda! Jedan od najboljih fudbera koje je Sloboda imala. Zadesilo ga je nešto što može svakog od nas. Tare je živio za druge, pomagao svima… Nadam se da će se brzo oporaviti i da ćemo ga vidjeti na sportskim terenima- izjavio je za Sportske.ba Okanovićev prijatelj Mešanović.

Enes je osim o Tariku, govorio o svojoj karijeri, o Ćiri Blaževiću, o Zdravku Mamiću, Saidu Husejnoviću… Ispričao je kako je Ćiri Blaževiću u reprezentaciju preporučio Nikolu Mikelinija, nekada sjajnog stopera Slobode.

U video prilogu pogledajte kompletnu priču s Enesom Mešanovićem.

PODIJELI