Connect with us

BH Reprezentacija

SPORTSKE.BA SAZNAJU: Adidasova oprema iz Azije stiže u NSBiH

Objavljeno prije

,

“Adidas i dalje ostaje naš sponzor”, potvrdio je za Sportske.ba naš izvor iz Nogometnog saveza BiH.

Iz nogometne kuće saznajemo kako će “Zmajevi” u novoj opremi igrati već u utakmicama s Bugarskom i Senegalom, premda ima razmišljanja da se u novoj opremi “debituje” u Ligi nacija.

Sve selekcije NSBiH će u kvalifikacijama igrati u novim modelima Adidasa. Iz Saveza niko ne želi otkriti pod kojim uslovima je nastavljena saradnja s Adidasom, već to smatraju poslovnom tajnom.

Podsjetit ćemo da su nesuglasice među članovima Izvršnog odbora u prošlom mandatu nastale tokom lobiranja za novog dobavljača opreme. Pričalo se i pisalo o brojnim “nagradama” i drugim privilegijama za pojedince u Savezu ako izlobiraju u nogometnoj vladi potpis ugovora.

Trojica “neposlušnih” članova nogometne vlade koji su tražili da se objelodane svi detalji ugovora našli su se na udaru kolega, potom i suspendirani iz raznoraznih razloga.

Zanimljivo da se oprema, koja stiže u NSBiH, stiže iz jedne male azijske zemlje gdje se, očito iz ekonomskih razloga, isključivo jeftine radne snage, proizvode određeni modeli Adidasove opreme u kojima će igrati Zmajevi u narednom periodu. Naš izvor iz NSBiH nam otkriva kako će, u slučaju plasmana na Evropsko prvenstvo, NSBiH, navodno dobiti nagradu oko milion maraka.

(R.S./Sportske.ba)


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE