Connect with us

BH Reprezentacija

SPORTSKE.BA SAZNAJU: Sergej Barbarez uskoro dobija poziciju u NSBiH

Objavljeno prije

,

Sergej Barbarez u skorije vrijeme trebao bi dobiti poziciju u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine – saznaju “Sportske.ba”.

Prema saznanjima našeg izvora, u NSBiH “vagaju” da li Barbarezu ponuditi poziciju s koje će predstavljati BiH u važnim komisijama u UEFA-i i FIFA-i ili da radi u struci. Do suspenzije Faruk Hadžibegić je bio u Tehničkom komitetu u UEFA-i. Gdje sjede, uglavnom bivši asovi evropskog nogometa.

Ulaskom u Savez i reprezentaciju Misimovića i Hasagića i sve jačim utjecajem Spahića, vraća se Barbarezova generacija u kojoj je on bio istinski lider.

Vrlo je izvjesno da bi Savez Barbarezu mogao ponuditi neku od mlađih državnih selekcija. Ranije mu je nuđeno da preuzme mladu reprezentaciju, a nakon izvjesnog vremena, i stečenog iskustva sjedne na klupu A reprezentacije. “Barba” želi samo A tim. U svakoj kampanji za selektora on je apsolutni favorit javnosti i bh. navijača. No, premda su iz Saveza svaki put poručili “kako je vrijeme za Barbareza”, na glasanju su prolazili drugi kandidati.

Sergeju svih ovih godina su zamjerali, uglavnom predstavnici srpskog naroda u Izvršnom odboru NSBiH, a to šutke prihvatali bošnjački delegati, zato što je prije desetak godina stao uz narod. Što je digao glas protiv bivših vladara Saveza i protiv kriminala u Savezu. Barbarez, Kodro, Bola i prijatelji ponosni su na taj period. Da nije bilo narodnog “ustanka” sa Barbom, Bolom i Kodrom na čelu, pitanje je da li bi danas ovi vladali i bili na privilegovanim pozicijama.

Barbarez je bio u prvim redovima i kada je trebalo skinuti sankcije NSBiH. Tada je s Ivicom Osimom, Farukom Hadžibegićem, Sejom Kajtazom i Duškom Bajevićem “nogom” otvarao vrata tadašnjih čelnika UEFA-e i FIFA-e Seppa Blattera i Michela Platinija. Vremenom će svi oni dobijati “počasne” pozicije, bez prava da utječu na politiku Saveza, a marginalci počeli krojiti nogometnu politiku.

Da li će Barbarez zaista dobiti davno zasluženo mjesto u NSBiH, znat ćemo brzo..

Inače Barbarezov i program Zlatana Nalića, jednog od najcjenijih stručnjaka u UEFA-i, za ozdravljenje bh. nogometa ocjenjen je najboljim od svih ponuđenih u proteklih desetak godina. Zbog čega su u Savezu bili na slatkim mukama, ali su, ipak “smogli snage” i na glasanju ih izbaciti iz svih kombinacija za selektora BiH. Barbarez se u javnosti rijetko pojavljuje, tek s vremena na vrijeme oglasi se na Twitteru kada treba podržati naše sve reprezentacije i uspješne sportiste koji predstavljaju BiH u svijetu. I zato je još omiljeniji u narodu.

R.S.


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE