PODIJELI

 

Svaki igrač pod ugovorom u FK Sarajevo vozit će automobil Seat, saznaju Sportske.ba, od izvora bliskom FK Sarajevo.

Navodno će, po želji sponzora, na svakom automobilu biti dres s imenom i brojem igrača koji ga vozi. Niti jedan nogometnu klub u BiH nije imao ovakve ugovore. Svojevremeno je Željezničar imao sličan ugovor s “Peugeot Verano”, ali su automobile tada vozili i kupovali po znatno povoljnim cijenama, tadašnji čelnici kluba i trener Amar Osim.

I NSBiH je imao ugovor s ASA autom, kada su “glavni” igrači i selektor Miroslav Blažević “dužili” brendove Asa auta. Ugovor je prekinut nakon isteka, a najviše što su kazne za saobraćajne prekršaje prelazile cijenu ugovora, pa i samih auta. Najmanje su pasatove limuzine vozili “Zmajevi” , a najčešće njihova bliža i daljna rodbina. I Ćiro je bio galantan, pa je “njegov” Pasat često viđan u Orašju, ali i drugim dionicama širom lijepe naše BiH i Hrvatske.

Bilo kako bilo, ako se obistine naša saznanja FK Sarajevo će ovim ugovorom, slijediti trend evropskih klubova. Koji svim igračima pod ugovorom daju na korištenje sponzorskog automobila. Dvostruka kruna, odličan rad omladinske škole, te jak menadžment najbolji je mamac za atraktivne sponzore.

 

M.G.

PODIJELI