PODIJELI

Sead Kozlić i Eduard Brandalik više nisu vlast u Slobodi. Prije dva dana podnijeli su neopozivu ostavku nakon što im je postalo jasno da postoji novo rukovodstvo, koje je u srijedu navečer i zvanično preuzelo upravljanje Slobodom.

Novo rukovodstvo na čelu sa Elmirom Šećerbegovićem nema prostora da slavi izbor. Naprotiv, Kozlićev i Brandalikov (ne) rad mjesecima će se osjećati na Tušnju.

Članovi Skupštine FK Sloboda jučer su ih priželjkivali na sjednici, kako bi se sveli računi i podnio finanijski izvještaj. No, do toga nije došlo jer se nisu ni pojavili.

“Sportske.ba” došle su do saznanja o pojedinostima upravljanja Slobodom u proteklom periodu. Osim što igračima nisu uspjeli isplatiti plaće, Kozlićeva i Brandalikova Uprava nije platila ni troškove priprema u Livnu. To je Slobodu koštalo oko 33.000 KM.

Uz sve to, iako su znali da idu, samoinicijativno su na poziciju trenera postavili Marijana Bloudeka te mu dali ugovor do kraja sezone. Uz hranarinu i stanarinu, Bloudekov ugovor vrijedan je 70.000 KM.

Na ovaj način, Kozlić i Brandalik su dodatno operetili Slobodin budžet , jer bilo je jasno da vremešni stručnjak nije u planovima novog rukovodstva, o čemu su “Sportske.ba” i ranije pisale.

Bloudeka bi već sutra tebao zamijeniti Milenko Bošnjaković, a 68-godišnji stručnjak osim što će biti zapamćen po tome da klub nije vodio niti u jednoj zvaničnoj utakmici, mogao bi dobiti i značajnu otpremninu samo zahvaljujući neshvatljivom potezu Seada Kozlića, kojem su kumovale menadžersko-jaranske veze.

Kako saznajemo, protiv bivše Uprave najvjerovatnije će biti podnesene i krivične prijave, a Sloboda je podsjetimo, u ovom trenutku, klub koji nema uslova za dobijanje licence za narednu takmičarsku sezonu u Premijer ligi.

PODIJELI