PODIJELI

Milenko Bošnjaković novi je trener Slobode. Ovaj stručnjak danas je predstavljen na Tušnju te je najavio kako njegov stručni štab neće biti golman.

Iako na press konferenciji nije otkriveno ko će asistirati Bošnjakoviću, ali da će to biti određeno iz domaćeg kadra, “Sportske.ba” saznaju kako je na poziciju pomoćnika izabran Ragib Omerović, koji je već ranije radio u stručnom štabu prvog tima i to u periodu kada je Husref Musemić bio trener Tuzlaka.

Osim Omerovića, u stručnom štabu ostaje i trener golmana Edin Ribić, koji je tu poziciju obavljao i u stručnom štabu Marijana Bloudeka, Admira Smajića, Zlatana Nalića…

Nisam kukavica

Milenko Bošnjaković najavio je predani rad. Kako kaže, zna u kakvoj situaciji dolazi u klub.

– Razgovarao sam sa ljudima koji vode klub i rekli su mi da se uklapam u viziju. Spavam kod kuće, jedem ono što mi žena spremi, a ne da mi klub plaća hranu u restoranima. Nudim Slobodi telefon na koji niko neće zvati od menadžera, niti ko može lobirat da neko igra. Kukavica po prirodi nisam. Bit će teško . Ovo nije ekipa koju sam selektirao, trebat će vremena da nametnem svoj sistem rada. Poznajem sve ove ljude lično. Da su neki drugi ljudi tu ja ne bih ni bio”, govorio je između ostalog na press konferenciji Milenko Bošnjaković.

(N.S./Sportske.ba)