PODIJELI

Ova godina dovoljno je luda da nam se sve čini mogućim. Jedan za drugim nižu se nevjerovatni događaji, a posljednji koji je šokirao je najavljena mogućnost da prvi put u karijeri Lionel Messi napusti klub u kojemu igra od početka karijere!

Situacija u Barceloni nije bajna već jedno duže vrijeme, a loša krv zakuhala je ponovno posljednjih dana.

U tom svjetlu, bivši sjajni brazilski fudbaler Rivaldo jučer je dao jednu izjavu koja je trenutačno izazvala brži rad srca, znojenje dlanova i leptiriće u trbuhu:

”Mislim da su neki menadžeri već počeli stvarati planove kako da dovedu Messija u Juventus. To bi bio svjetski ‘boom’, a Juventus bi vrlo brzo vratio sav u ulog transfer zahvaljujući povećanoj vidljivosti i marketingu. Dva najbolja svjetska igrača u posljednjih 10 godina zajedno u istom klubu… To bi bilo strašno”, zaključio je Rivaldo.

Juventus se posljednjih godina establirao kao jedan od vodećih klubova što se tiče ulaznih transfera i financijske moći, a neki dan već su obavili jedan uzajamno koristan transfer s klubom koji igra na Camp Nou – Pjanić je otišao u Kataloniju, a u Pijemont je stigao Arthur Melo.

Međutim, započnu li zaista pregovori o prelasku Messija u Juventus, bilo bi to nešto što historija fudbala još nije nikad imala.

A ako bi se transfer zaista i realizovao, dobili bismo jedinstven slučaj dva najbolja igrača generacije u istoj ekipi, nešto što u fudbalu i sportu još nije zabilježeno.

 

PODIJELI