PODIJELI

Barcelona je jedan od divova koji su najviše pogođeni prekidom nogometa zbog pandemije koronavirusa. Uprava kluba je igračima primanja smanjila za 70 posto, prihodi su drastično opali, a klupski izbori su pred vratima.

Barcelona mora smanjiti troškove unutar prve momčadi i hitno se riješiti igrača koji su u drugom planu, a imaju golema primanja (Rakitić, Coutinho, Umtiti), no visoke plaće tih igrača tjeraju potencijalne kupce. Te visoke plaće ne sprječavaju samo da Barcelona smanji troškove nego otežavaju i potpisivanje za druge klubove. Stoga, Barca je u škripcu.

Na Camp Nouu vlada neizvjesnost, situacija je skoro pa alarmantna, a konkurencija samo čeka kako bi iskoristila krizu u Kataloniji. Španski mediji tako pišu da bi Real Madrid najvećem rivalu mogao oteti Xaviera Mbuyambu, fantastičnog 18-godišnjeg stopera i jednog od najvećih talenata omladinske škole prvaka Španije. Ovaj 195 centimetara visoki stoper ljetos je u Barcu stigao iz nizozemskog Maastrichta, a prema igračevom agentu Carlosu Barriosu, mladog Xaviera osim Reala žele Chelsea, Juventus i Inter, prenosi Index.hr.

”U Barceloni vlada velika neizvjesnost. Izbori su iza ugla i ne zna se kako će proći. Kada vidite da je moguće da će čak i Ansua Fatija poslati na posudbu, zašto bi iko pomislio da je siguran?” rekao je Barrios za AS i dodao kako se u Barceloni očekuje velika rekonstrukcija pa stoga njegov klijent nema sigurnu poziciju.

”Istina, mogu to otkriti, Real je jako zainteresiran. Promjena sredine uvijek je delikatna stvar. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati”, zaključio je Barrios.

PODIJELI