PODIJELI

Hrvatska i Srbija su pobijedili Grčku odnosno Češku Republiku u polufinalima kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, koji su igrani u Torinu odnosno Beogradu, te su se obje reprezentacije plasirale u finale što znači da ih jedna pobjeda dijeli od Olimpijskog košarkaškog turnira u Rio de Janeiru.

Selekcija koju sa klupe predvodi Aco Petrović je imala veliku prednost već u prvoj dionici, ali se Grčka uspjela vratiti do kraja treće dionice. Ipak, do konačnog preokreta nisu mogli, te su Hrvati ostvarili veliku pobjedu koja im je garantovala plasman u finale gdje ih čeka Italija koja je bila ubjedljiva protiv Meksika, bilo je 79:54.

S druge strane Srbija je bila veoma ubjedljiva protiv Češke, a na kraju je konačan rezultat bio 96:72 u korist naših istočnih susjeda. Srbiju do kraja turnira čeka utakmica sa Portorikom kojeg su već jednom savladali na ovom turniru.

Utakmice se igraju večeras u 21:00 i samo će pobjednik ostvariti plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru koje počinju 5. augusta.

PODIJELI