Connect with us

Fudbal

Srbiju provocirala i zvijezda Švicarske koja nema veze s Kosovom

Objavljeno prije

,

Foto: FIFA World Cup

Najkontroverzniju utakmicu do sada na SP-u odigrali su Švicarska i Srbija (3:2), meč pun nesportski poteza, provokacija i uvreda. Xherdan Shaqiri, Albanac s Kosova, gol za Švicarsku slavio je tako da je ušutkivao srpske navijače.

Dušan Vlahović je gol Srbije slavio tako što se dugo hvatao za penis. Njegov selektor je ovaj gol slavio urlajući psovanjem majke šiptarske igračima protivnika, prenosi Index.

Nakon utakmice je švicarski kapiten Granit Xhaka, još jedan Albanac s Kosova, koji je ranije na albanskom psovao majku protivnicima, pobjedu slavio obučen u dres s prezimenom Jashari. Njegovo objašnjenje da je uzeo majicu trećeg Albanca koji igra za Švicarsku kako bi dao podršku mladom suigraču nije baš uvjerljivo.

Konačno, nakon utakmice se u taj srpsko-albanski sukob uključio i Nigerijac po ocu i Švicarac po majci. Manuel Akanji, nezamjenjivi defanzivac Manchester Cityja i Švicarske, trijumf za prolazak grupe i eliminaciju Srbije sa SP-a slavio je podrugljivo mašući protivničkim igračima dok su napuštali teren.

NAJČITANIJE